![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , bardzo bym prosił o pomoc dotycząca skryptu uploadu j.w
a więc chodzi mi (tak myśle) o tą linię
i potrzebuje w niej zmienić aby tak jak niżej na screenie: ![]() aby napis Zima_1.jpg stał się linkiem do pobrania do tego właśnie pliku . Wiem że jest to nie trudne , lecz niewiem gdzie zmienną przerobić. bardzo dziekuje za pomoc a tutaj cały plik PHP odpowiadający za wyświetlanie wgranego pliku. PLIK PHP CAŁY <<< nie da rady nic z tym zrobić ![]() ![]() Ten post edytował acess 18.05.2009, 15:14:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie musisz tego robić bo to już jest zrobione, do tej funkci przesyłasz tablice w której jest kolumna: link_to_upload, jeżeli wartość tej kolumny będzie równa 1, wtedy będzie ten tekst jako link.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A można małego gotowca ? gdyż się nie orientuje w temacie , dlatego dałem w dział przedszkole
![]() bylbym bardzo zobowiązany |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A może małe zamknięcie?
Gotowce, to nie ten dział. Albo "poszukuję", albo "giełda ofert". Wysil się odrobinę, to Ci ktoś pomoże. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
patrz masz funkcje
Kod function getFormattedUploadResults($_FILE_DATA, $_CONFIG_DATA, $_POST_DATA) , która pobiera jakieś zmienne, które przesyłasz do tej funkcji gdy ją wywołujesz. W ogóle to jest jakaś klassa i nie ma przykładu użycia. Więc za wiele nie nawouje, ale. Jako drugi parametr tej funkcji przesyłasz tablice z pewną kolumną o nazwie: link_to_upload, wystarczy że przed wysłaniem tej tablicy ustawisz wartość tej komórki na 1 i będzie grała muzyka. a jak nie wiesz jak to zrobić to usuń: Kod if($_CONFIG_DATA['link_to_upload'] == 1){ oraz Kod } else{ $upload_results .= "<div class='upload_results_file_name $css_class'>$file_name</div><div class='upload_results_file_size $css_class'>$formatted_file_size</div>\n"; } Tylko wtedy cały czas będzie to link do obrazka. -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Niestety,
chociaz po czesci jest link . do pobrania lecz do tego trzeba go zaznaczyc wpierw i wkleic w przeglądarkę , gdyz ten co jest odnosnikiem daje błąd, I teraz jak zamienic ten plik który NIE JEST ODNOSNIKIEM na plik który jest z ODNOSNIKIEM ? demo prosze przetestowac na tej stronie: http://www.acess.webd.pl/ubr_file_upload.php prosze dla przykladu wgrać jakiś plik .jpg EDIT ![]() Znalazłem wersję tego samego skryptu jest to wersja 6.6 i po lekkiej modyfikacji z mojej strony czyli po usunięciu tego co mi zalecił COJACK to tam się elegancko na link zmienia a tutaj po usunięciu tych linii nie trybi tak do końca o to 2 kody dwóch wersji , proszę rozwazenie gdzie jest haczyk bo ja nie widze (jak poskladac ten stary kod w nowy aby gral? ) Cytat STARY czyli wersja 6.6 if($_CONFIG_DATA['link_to_upload'] == 1){ $file_path = $_CONFIG_DATA['path_to_upload'] . $file_name; $file_list .= "<tr><td class='$css_class'><a href=\"$file_path\">$file_name</a></td><td class='$css_class'>$formatted_file_size</td></tr>\n"; } else{ $file_list .= "<tr><td class='$css_class'>$file_name</td><td class='$css_class'><span class='ubrError'>Failed To Upload</span></td></tr>\n"; } Cytat NOWY czyli wersja 6.7
if($_CONFIG_DATA['link_to_upload'] == 1){ $upload_results = $_CONFIG_DATA['path_to_upload'] . $file_name; $upload_results .= "<div id=\"upload_results_file_name $css_class\"><a href=\"$file_path\" target=\"_blank\">$file_path</a></div><div class=\"upload_results_file_size $css_class\">$formatted_file_size</div>\n"; } else{ $upload_results .= "<div class='upload_results_file_name $css_class'>$file_name</div><div class='upload_results_file_size $css_class'>$formatted_file_size</div>\n"; } } else{ $upload_results .= "<div class='upload_results_file_name $css_class'>$file_name</div><div class='upload_results_file_size $css_class'><span class='ubrError'>Failed To Upload</span></div>\n"; } Ten post edytował acess 20.05.2009, 22:30:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:43 |