![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam plugin z tagami (wygląd tego w mysql to np. plugin, o, tagach, i). Jak usunąć slowa, które mają mniej niż 3 litery (czyli wygląda zmieniłby się na: plugin, tagach ). Wiem, że do tego można użyć funkcji preg_replace, ale nie wiem jak w niej zdefiniowac dłogść znaków. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Weź to napisz po polskiemu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat do tego można użyć funkcji preg_replace Nie wiem czy to najwydajniejsze rozwiązanie, ale to będzie coś w stylu(nie wiem czy dokładnie bo dawno się w to nie bawiłem): Kod #[^\s]{,3}# :[^\s] <-- dowolny znak bez białych(np. spacji ) {,3} <-- do 3 znaków -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu chodzi mi o usunięcie słów które mają mniej niż trzy litery (np. i, a, o, po, za, ok). Oraz usunięciu przecinków koło nich. tagi w bazie są oddzielone jedną spacja i jednym przecinkiem (np. lubie, jeść, morele, i, inne, owoce). Funkcja powyżej nie usuwa mi tych przecinków za bardzo ;/ . Wiem, że już wyczerpuje limit pomocy na dziś, ale staram się jak najwcześniej skończyć skrypt (drugi w moim życiu
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie one siedzą? Jakaś struktura bazy czy coś...
Oddzielone spacją i przecinkiem - chyba nie chcesz mi powiedzieć ze masz w jednym wierszu zapisane? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A wybaczcie, każdy temat ma swoje taki w osobnym wierszu w bazie mysql.
Kod TEMAT TAG Lubie śliwki Lubie, sliwki @Kamil4u, dałem plusa, ale kod dalej nie działa. Ten post edytował Watt 18.05.2009, 13:22:36 |
|
|
![]()
|
|
Cytat @Kamil4u, dałem plusa, ale kod dalej nie działa. Co znaczy nie działa? Spróbuj to: Kod <?php preg_replace("#[, ]*[^\s]{,3}#", '', $zmienna); ?>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:49 |