![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamierzam zrobić program sprawdzający pozycję stron www na wybrane hasła kluczowe.
Narzędzie to ma mi pomóc w pozycjonowaniu, i musi obsłużyć więkzą liczę zapytań. Zbieram wszystkie informacje oraz pomocne rady aby wybrać najlepszy sposób ![]() Wiem że kiedyś wykorzystać soapsearch ale już nie dają key'a więc to rozwiązanie odpada. Zastanawiam się na CURL, ale tu jest problem z banowaniem przy częstych zapytaniach do googla. Czy wie jak często trzeba odpytywać google żeby dostać takiego bana ? Kolejnym sposobem jest (tak mi się wydaje) AJAX API, ale nie wiem czy będzie można sparsować te wyniki żeby sprawdzić pozycję. Ma ktoś jakieś informacje na ten temat z ajax apia ? Co o tym sądzicie, jakie wyjście będzie najlepsze do takiego skrypty? Ten post edytował grzeee 18.05.2009, 11:45:12 -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnij sobie program, który to realizuje (Free Monitor for Google) i podpatrz jakie nagłówki http wysyła.
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten program, ale jak mogę zobaczyć nagłówki jakie wysyła ?
-------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Ściągnąłem, zainstalowałem i popatrzałem
![]() Ale nie bardzo rozumiem co miałem tam wyśledzić ? Z google monitor korzystam ale jednak chciałbym zrobić włąsny program. Może ktoś próbował coś takiego zrobić na AJAX API ? -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
patrzysz w jaki sposób program się komunikuje z google i papugujesz
![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:55 |