![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem z ktorym nie moge sobie poradzic od wczoraj :-( Mam dwie tabelki - w jednej mam naglowki a w drugiej linki. Chce do kazdego naglowka przypisac linki o id naglowka. zrobilem cos takiego :
problem polega na tym ze naglowki mi sie dobrze wyswietlaja czyli jak mam 3 naglowki w tabeli "ramka_gowna" to wyswietlaja mi sie 3 naglowki ale jak wyswietlam linki do tych naglowkow to one sie "dubluja" - czyli w pierwszym naglowku mam 2 linki i tu mi sie dobrze wyswietla w drugim naglowku mam 3 linki - ale tutaj mi sie wyswietlaja linki z naglowka 1 i 2 w trzecim naglowku juz mi sie nic nie wyswietla - czyli dobrze dzilala - nie wiem dlaczego wczesniej mi tu sie wyswietlalo 2 razy wszystkie linki :| ma ktos jakis pomysl jak to przerobic zeby sie dobrze wyswietlalo?? dzieki i pozdrawiam Ten post edytował InosU31 17.05.2009, 21:28:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radze poczytać o JOIN...
Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radze poczytać o JOIN... Pozdro dzieki ale cos nie wychodzi z tym JOIN :/ troche dziwne to jest bo petla foeach powinna wypisac mi wszystkie rekordy a jak nie dam kropki przed = :
to wypisuje mi ostani rekord a nie kazdy;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 7 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj z pętlą while
|
|
|
![]()
|
|
niestety nie dziala :/ juz nie mam pomyslow:(
moze ktos mi cos wyjasni bo ja juz glupieje? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) (na przykladzie tego co wyzej dalem) Idzmy od gory. Rozpoczyna sie skrypt. Wybiera mi wyszstko z tabeli ramka_gowna i idzie dalej. Uruchamia sie petla foreach i wyswietla mi naglowek, nastepnie idzie do $resutl2 i wybiera z tabelki link_glowna wszystkie rekordy gdzie idramka = 1 (czyli pierwszy rekord). nastepnie kolejna petla foreach wyswietla mi ten rezultat (w moim przypadku 2 rekordy) pozniej idzie dalej i znow wraca do naglowka i pobiera drugi rekord z tabeli ramka_gowna a nastepnie go wyswietla. idzie nizej i znow sprawdza warunek SELECT i w tym momecie idramka powinna sie = 2 poniewaz $record['id'] = 2 i tak faktycznie chyba jest. znow wpada do petli foreach (tej drugiej) ale zamiast wyswietlic mi tylko rekordy ktore maja idrama = 2 to wyswietla mi wszystkie rekordy nawet te ktore maja idramka = 1. dlaczego tak sie dzieje?? moze mi ktos podpowiedziec?? bylbym wdzieczny bo juz nie wiem co mam wymyslic:( //-------------------------------------------------------------------------------------------------------- juz sobie poradzilem :-) wystarczylo wstawic ta linijke i wszystko gra : $leftr->tassign['link'] = "";
Ten post edytował InosU31 19.05.2009, 23:46:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 21:35 |