![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam maly problem z directory listing w Apache 2.2.8 Jesli w katalogu brakuje pliku z DirectoryIndex tworzona jest lista znajdujacych sie w nim plikow i katalogow. Chcialbym aby byla on generowana tylko dla localhost. Spedzilem sporo czasu z google i nie znalazlem odpowiedzi. Options +Indexes allow from 127.0.0.1 deny from all ogranicza calkowicie dostep z zewnatrz... Mozna co prawda do listowania wykorzystywac wlasny plik php (w nim sprawdzajac np remote_addr ) ale zastanawiam sie czy da sie cos takiego wykonac odpowiednio konfigurujac Apache'a. Z gory dziekuje za pomoc i sugestie Pozdrawiam, Jacek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w .htaccess
allow from 127.0.0.1 // dostep z localhost allow from 43.23.35.1 // przykladowy adres ip z którego ma byc dostep deny from all // reszta nie wejdzie Cytat Chcialbym aby byla on generowana tylko dla localhost. Cytat ogranicza calkowicie dostep z zewnatrz... wtf :/ Ten post edytował bounty 16.05.2009, 09:49:41 -------------------- <?php
while($earth){ drop_bomb(); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po ustawieniu "deny from all" blokuje dostep do kazdego katalogu/strony
dla uzytkownikow z zewnatrz (poza localhost oczywiscie) nawet jesli w katalogu jest plik z DirectoryIndex. Chodzi mi o ograniczenie dla tych uzytkownikow jedynie listingu plikow w przypadku braku np index.html. Nie jest mi to szczegolnie potrzebne, raczej kwestia wygody przy pracy, ale ciekawi mnie czy mozna ten problem rozwiazac w taki sposob. Pare godzin z google i pare godzin przy konfiguracjach Apache 2.2.11 i Apache 2.2.8 (z zestawu WAMP) bez konkretnych rezultatow:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
...
Cytat Pare godzin z google http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...ogu&spell=1 2 min 3 link to do .httacess Kod Options -Indexes i po sprawie... -------------------- <?php
while($earth){ drop_bomb(); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Chyba sie nie rozumiemy.
Options -Indexes blokuje listing... ok Moj problem tkwi w tym jak zrobic zeby tylko dla localhosta nie byl blokowany? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 18:25 |