![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z wyborem odpowiedniego elementu i wraz z paramatrem, który policzył by mi wystąpienia poszczegolnych rekordów w bazie.
Jest kilka kryteriów które zaplanowałem, jest z m.in. data nazwa użytkownika, podziała na Płeć i unikatowy numer rejestracyjny. W mojej bazie jest możliwość wielokrotnego rejestrowania userów w różnych okresach czasu. W Elementach mam tzw numer rejestracji i do wyboru wartości MIN/MAX i COUNT . Funkcja Count zlicza wszystkie występujące wartości, ale wykazuje również duplikaty. Czy da się do elementu dodać opcje unikatową ? np. count distinct (COUNT([DISTINCT] i jak to można dodać.? Dzięki za info. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz to jedynie zrobic poprzez grupowanie. Musisz miec przeciez jakies kryteria wedlug ktorych bedziesz rozroznial co jest opcja unikatowa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie zapytanie zwraca mi poszczególne wartości i nie sa to wartości unikatowe w obrębie jednego roku np. jak można zrobić takie grupowanie?
Zrobiłem raport który generował wszystkie wiersze wchodzące w ten zakres, ale było ich tak dużo pojawiał się błąd że dane mogą być nie dokładne. Czy ew. da się te ograniczneie zdjąć lub rozszerzyć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok, ale jak to zrobić za pomocą GUI ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:27 |