![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie "pudełko" jak poniżej
Widać że na górze i na dole jest inne tło (gradient) Moje pytanie jak to wstawić do html-a ? Jedynie nasunęło mi się : Kod <div id="box"> </div> <div id="boxBottom"> </div> css: Kod #box { background-image: url(images/topBox.png); background-repat: no-repeat; background-position: top; background-color: #414143; } #boxBottom { background-image: url(images/BottomBox.png); background-repat: no-repeat; } Minus tego jest taki, jeżeli gradient z dołu jest duży to na nim już tekstu nie napisze...a oto chodzi żebym napisał, bez zbędnej gimnastyki, więc jak to zrobić ? Pozdrawiam (IMG:http://www.modlitewnik.com/imageBox.png) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <div class="outer"> <div class="inner"> <p>tekst</p> </div> </div> Kod .outer{
background: #414143 url(...gora) repeat-x left top; } .inner{ background: #414143 url(...dol) repeat-x left bottom; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:02 |