![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego (przykład):
chciałbym teraz stworzyć takiego regexpa, który złapie mi wszystko co jest pomiędzy procentami (włącznie z nimi) i podmieni na z góry ustalony string (np. "") a potem wywali do $html już w zmienionej wersji całość, tak, że w efekcie będzie:
. proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod %%[^%]+%% Twoje wyrażenie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj kod, wywala: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '[' in ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Składnia wyrażeń PCRE: #xxx#yy, gdzie:
# - to tzw. delimiter, może to być np. "#", "/", "@" czy inny znak xxx - to wyrażenie (czyli to co Ci podałem) yy - opcjonalne modyfikatory wyrażenia |
|
|
![]()
|
|
Dzięki crozin, wstawiłem wcześniej sam te delimitery i faktycznie podziałało. Trochę skomplikowało mi się: jak dorzucić do tego jeszcze, żeby nie wywalało mi np. dwóch tylko, określonych pseudotagów ?
już mówię. formularz ma wiele pól typu %%costam%% i chce wywalic wszystkie _oprocz_ %%nazwisko%% i %%imie%%, domyslam sie ze musze daszka użyć, tylko nie wiem gdzie... dobra, już sobie poradziłem, podmieniłem wcześniej na szybko str_replace() Ten post edytował uirapuru 13.05.2009, 23:58:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:42 |