![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
nie wiem jak tego zrobić kombinowałem na różne sposoby ale nie wychodzi chodzi mi o to że za pomocą skryptu php tworzę plik .txt w którym wypisane są odpowiednie dane no i mam input'a o nazwie autor i inputa o nazwie tresc i wszystko wysylam metoda post no to mam plik ktory odbiera dane od formularza CODE $autorr = $_POST['autor']; $tekst = $_POST['tresc']; $format = ".txt"; $wpis = $autor; $utworz = touch($autorr.$format); $plik = fopen($autorr.$format, "r+"); fwrite($plik, $autorr.$tekst); fclose($plik); ?> no i w formularzu w pole autor wpisze "JA" i w tresc " Taka sobie tresc " to mam efekt w pliku : JATaka sobie tresc a chce miec efekt Ja Taka sobie tresc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj znak nowej lini "\n" do stringa
Ten post edytował plurr 12.05.2009, 17:47:52 -------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie dziala
efekt "temattresc" a kod wyglada teraz tak CODE $autorr = $_POST['autor']; $tekst = $_POST['tresc']; $format = ".txt"; $wpis = $autor; $utworz = touch($autorr.$format); $plik = fopen($autorr.$format, "r+"); fwrite($plik, $autorr. "\n" .$tekst); fclose($plik); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na 100% dziala.
Nawet jak zawartosc pliku przekleje tutaj, to mam z enterem. Notatnik zle parsuje biale znaki, otworz plik w jakims lepszym edytorze. Mozesz zobaczyc tez z "\r". -------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 6 Dołączył: 21.03.2009 Skąd: Obecny :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym proponował dać znaki nowej lini i powrót karetki w formacie "C". Wygląda to mn. Tak:
Kod fwrite($plik, $autorr. "\n\r" .$tekst); To jest format który winda powinna obsłużyć. Jeżeli chodzi o linuxa to wystarczy samo "\n" bo powrót karetki nie jest wymagany. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja bym proponował dać znaki nowej lini i powrót karetki w formacie "C". Wygląda to mn. Tak: Kod fwrite($plik, $autorr. "\n\r" .$tekst); To jest format który winda powinna obsłużyć. Jeżeli chodzi o linuxa to wystarczy samo "\n" bo powrót karetki nie jest wymagany. Jesli chodzi ci o '\n\r' to sorki ale chyba sie pomyliles jak cos to: Cytat \r\n
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 6 Dołączył: 21.03.2009 Skąd: Obecny :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytaj Microsoftu, czemu. Jeśli już stosować dwa znaki na nową linię, poprawnym formatem jest \r\n.
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zapytaj Microsoftu, czemu. Jeśli już stosować dwa znaki na nową linię, poprawnym formatem jest \r\n. No cuż, możliwe. Nie jestem specjalistą od tego bo już dawno windy nie widziałem:) ale skoro tak jest to tylko pogratulować panom z micro... Niestety tak jest i tak dziala na Win32 wiec nie ma sie co czepiac M$. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:49 |