![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co chcesz sprawdzać?? - daj przykłądy?? - narazie nie za bardo to wyrażenie u Ciebie...
Kod if(preg_match('/^[0-9a-zA-Zćęłń󜼿ˇĆĘŁŃÓŚŹŻ\s]+$/' , 'ggg sadf ')) echo 'booo';
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokłanie chodzi o nazwę ulicy...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj kilka przykłądowych kombinacji jakie mogą wystąpić... wiem że dziwnie to brzmi ale podobny probył na forum exela ale to zależy czy koś luźno wpisuje czy wggchś określonych zasad...
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Działa np.: Ogrodowa, Jabłeczna
Nie działa: Kazimierza Wazy, Plac Legionów |
|
|
![]()
|
|
kożystam teraz z modemu i z ulicami podałeś tylko dogodne nazwy i proste ;p - po południu podam Ci dużo szerszy wachlarz i się może bardziej dostosuje wyrażenie regularne - narazie do tych powinno działać (nie mam czasu sprawdzić)
Kod if(preg_match('/^[A-ZĆĘŁŃÓŚŹŻ][a-zćęłńóśż]+(?:\s[A-ZĆĘŁŃÓŚŹŻ][a-zćęłńóśż]+)?$/' , $userBillStreet)) echo 'ulice'; narazie bez cyfr - a i w nazwach mogą być cyfry - podałeś wąski zakres - jesli w pracy znajde czas to zajrzę po południu na inne forum gdzie w takim temacie z nazwami ulic brałem udział - choć tam nie robiło się tego przez wyrażenia regularne gdyż nie miałem do nich dostępu - jednak bede znał wszystkie możliwe nazwy ulic - narazie masz że musi się zaczynać duża literą oba wyrazy - może być jeden... - uwzględniając wszystkie możliwe przypadki to trochu rozbudowane to wyrażenie będzie ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj poprawnosc adresu laczac przez z jakims zuumi czy innym pilotem lub tez automapa w porywach PKT
![]() Wiem ze nie jest to odpwiedz na pytanie "jak zrobic wyrazenie regulane sprawdzajace porpawnosc adresu" odpowiedź na to pytanie brzmi: Nie da sie, musi być baza adresów. Pozdro600 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:55 |