![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hejka, napisałem sobie taki formularz:
ideą tego formularza jest fakt, iż napisałem też do niego JS który dodaje kolejne pola input typu file jeśli to potrzebne... ale chodzi mi o to, że jako name w polu file mam coś takiego name="files[]" i teraz mam problem jak to odczytać w odniesieniu do zmiennej $_FILES?? bo w żaden sposób nie mogę odczytać potrzebnych informacji:/ przy input text to sobie $zmienna = $_POST['tablica'] i później dane z formularza odczytywyałem z tablicy $zmienna[1]... A w tym przypadku jak to zastosować?? ok już zrobiłem coś takiego
i jest ok hmm jednak nadal mam problem... jak wrzuciłem to rozwiązanie z tym $_FILES['files'] wewnątrz funkcji to się nagle okazało, ze przestało wdzieć tą tablicę...
no i niestety jak tak mam zrobione to zmienna $x cały czas pokazuje 0, do if'a wogóle nie chce wejść przez co nie mogę dołączyć załączników z tych pól
Ten post edytował adrian1987 11.05.2009, 14:25:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A czemu sobie poprostu nie wyswietlisz $_FILES i nie zobaczysz jak to wyglada?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze w if powinno być $files[0]['name'] a nie $files['name'][0]
Niestety nie da się skonstruować takiej tablicy. Lepiej użyć nazw files_1, files_2 ... w atrybutach name inputów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Po pierwsze w if powinno być $files[0]['name'] a nie $files['name'][0] najpierw sprawdz, potem (nie)gadaj glupoty ![]() Cytat Niestety nie da się skonstruować takiej tablicy. Lepiej użyć nazw files_1, files_2 jak wyzej@adrian1987 skoro dzial ci poza funkcja to musi dzialac i w funkcji. $_FILES to tablica superglobalna i jest widoczna wszedzie. musiales cos podrodze namieszac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok już sobie z tym poradziłem, odczytałem poprzez print_r($_FILES) i się okazało, że tablica jest pusta, znalazłem błąd i teraz jest to działa. Ale jest inny problem, korzystam z tej klasy phpmailer i chcę teraz dołączyć te pliki do wysyłanej wiadomości mail. Robię to w ten sposób
i problem polega na tym, że w wysłanym mailu jest tylko 1 załącznik, pierwszy dodany... Czy nie można dodać więcej niż 1 załącznik? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:58 |