![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc w skrócie. U siebie w fw, odwołanie do modelu mam np.
a do np. biblioteki
I zastanawiam się czy jest jakiś edytor albo plugin (np. do Eclipse) które po wyrażeniach regularnych wiedział że gdy napiszę:
to ma szukać w folderze z bibliotekami pliku "nazwa.php", jeśli go znajduje to wyświetla metody z tej klasy. Wiem że mało prawdopodobne, ale z ciekawości chce wiedzieć ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy tak długich odwołaniach jeszcze nie testowałem, ale Netbeans po stosowaniu odpowiednich komentarzy potrafi bardzo dużo podpowiedzieć
![]() EDIT: generalnie nie po wyrażeniach regularnych, ale po klasach radzi sobie chyba z dowolną głębokością odwołań. Grunt to zdefiniowanie typów jakie zwracają funkcję, czy to przez np. jawnie utworzoną instancje klasy czy też przez komentarze. Komentarze są zdaje się jedyną opcją jeśli chodzi o właściwości klasy. Ten post edytował osl 11.05.2009, 13:40:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli dobrze rozumiem to używasz __get do magicznego ładowania modeli i bibliotek. Nie spotkałem się z żadnym edytorem który potrafiłby to ogarnąć i raczej takowy nie istnieje bo jest to dość karkołomne zadanie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@devnul - Wiem że to nietypowe rozwiązanie, ale taki plugin można by na 2 sposoby zrobić. Raz że wszystkie z tych informacji mam w tablicy, np. :
Kod array ( lib = array ( cache = array ( metody ... ) ) ) To z tego mogło by pobierać, no ale taki plugin musiał bym raczej sam napisać, bezpośrednio pod moją aplikacjie. Dlatego zastanawiałem się, czy nie ma takiego pluginy, który opierał by swoje działanie na wyrażeniach regularnych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie tyle nietypowe, ile każda implementacja tego sposobu dobierania się do bibliotek/klas jest inna i uniwersalne działanie wymagałoby interpretacji kodu w celu wyciągnięcia informacji o używanej w danym momencie klasie. Rozwiązań które opisujesz nie ma - a przynajmniej się z nimi nie spotkałem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:17 |