![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Od pewnego czasu zmagam sie z problemem obsługi eventów przy użyciu Ajaxa. Kłopot polega na tym, że przykładowe zdarzenie click nie odnosi się do danych załadowanych Ajaxem i dołaczonych do strony (np. listy). Kod podglądowy: Kod $(document).ready(function(){ $('#click').click(function(){ alert("noth"); var dane = $('.sortable').sortable('toArray'); alert(dane ); }); }); I teraz tak. To jest kod do obsługi Drag n' Drop w UI JQuery. Dołączam ten kod w nagłówku przy pierwszym ładowaniu strony. Następnie Ajaxem pobieram strony-matki. Klik w każdą stronę matkę powoduje załadowanie jej dzieci: Kod $(document).ready(function(){ $('.matka').click(function(){ var idek = $(this).attr("title"); $("#enf-"+idek).load(podkatalog + "ajax/szukaj/co/dzieci/matka/" + $(this).attr("title")); }); }); Dzieci ładują się bez problemów. Kłopot jest natomiast, kiedy klikam w link do porządkowania wygenerowany w $('.matka').click. Jest on nieaktywny i działa jedynie link wygenerowany na samym początku - tak, jakby ta dynamiczna generacja nie odnosiła sie do zdefiniowanych w nagłówku kodów JS. Starałem się umieszczac te eventy click w callbacku przy użyciu $.ajax(), ale to także nie zdało rezultatu. Dołączałem także te same kody JS przy pobieraniu danych Ajaxem i także bez pozytywnych wyników. Podobny wynik przy próbie gry z argumentem synchronic i asynchronic. Jeżeli moglibyście mnie trochę nakierowac, to byłbym wdzięczny. Ten post edytował Koniczynka 12.05.2009, 08:58:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:19 |