![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
mie moge sobie poradzić z wyrażeniami regularnymi ;[ chcialbym wyodrębnić z pliku html wszystko co znajduje sie miedzy znacznikami <cite></cite> Narazie doszedłem do takiej postaci
Tylko że rowniez pobiera tekst znajdujacy sie poza tymi znacznikam ;[ pozdro. Ten post edytował gummmibear 10.05.2009, 23:29:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
posłuże się linkiem do mojej strony, gdzie jest to ładnie opisane:P
http://quider.pl/index.php/php/teoria/44-wyraenia-regularne -------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
Pomogłem? Kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Z wyrażeniem regularnym sobie poradzilem ;] Mam problem z funkcją w php. Ponieważ zrwaca mi tylko pierwsze wsytąpienie podanego wzorca. Chciałbym aby funkcja zwracała wszystkie wystąpienia wzorca w stringu. Szukam szukam i niemogę znaleźć, perzemęczenie chyba ;[ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję tak :
odpal sobie ten przykład. Wyszukuje wszystkie wystąpienia znaków pomiędzy znacznikami <cite> -------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:16 |