![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Otóż mam problem z jquery i ajaxem, którego od kilku długich dni nie mogę rozwiązać. Chcę stworzyć galerię ubrań, która wyposażona jest w funkcję 'lupy', przesuwaną listę oraz przeładowywanie treści (w tym wypadku zdjęcia) bez przeładowywania całej strony. Lupa oraz lista działają pięknie do póki nie przeładuje obrazka, wtedy 'lupa' zaprzestaje swojego działania. Wina zapewne leży w braku ponownego załadowania skryptu 'lupy', przy przeładowaniu treści, lub jak się doczytałem na tym forum braku "otagowania" nowo załadowanych elementów. Czytałem, iż jednym z rozwiązać jest użycie "livequery", jednakże nigdzie nie jest opisane w jaki sposób wykorzystać go do elementów, które nie korzystają z "kliknięcia" (lupa działa na zasadzie onmouse, bez kliknięcia). Nie jestem obeznany w w/w językach, mogę nawet powiedzieć, że jestem po prostu zielony. W związku z czym prosiłbym o pomoc lub chociażby porady, podpowiedzi w jaki sposób połączyć działanie Ajax Navigation wraz z JQZoom przy pomocy LiveQuery (chyba, że jest inny sposób ![]() Kod index.html:
Kod thumb_1.html: Kod thumb_2.html: Cały element do podglądu: http://shdw.pl/tmp/netaporter/ Użyte skrypty: JQZoom Ajax Navigation 2 JCarousel Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam, Kamil Ten post edytował Shadow 10.05.2009, 01:30:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z livequery korzysta się tak samo jak z live, tyle, że działa dla przyszłych elementów, pobranych np ajaxem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, ale żaden ze sposobów nie zadziałał, próbowałem różnych kombinacji. Ani rusz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dołączyłeś plugin livequery?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, że tak
![]() Kod <script type="text/javascript" src="js/jquery.livequery.js"></script> w/w kod niestety nie działa, a do tego dodatkowo używając go zarówno menu jak i zoom nie działają wcale. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawiona działajace wersja , może nei do końca zgodna ze standardami ale działa
![]() Kod index.html:
Kod thumb_1.html:
Kod thumb_2.html:
-------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa! Dzięki wielkie
![]() +pomógł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:10 |