![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie jak ograniczyć rozszerzenia plików uploadowanych za pomoca php ?
aktualnie mam takie cos
Ale poblokowałem się na tym jak sprawdzić tylko ostatni element tablicy ![]() cz takie sprawdzanie rozmiaru starczy ? if($_FILES['userfile']['size'] > 524288) I czy mogę bezpośrednio odczytywać plik z : $_FILES['userfile']['tmp_name'] I potem z nim robić co chcę ? No i kolejne pytanie jak potem wysłać komuś ten(lub inny) plik ? Najlepiej by było tak wysłać żeby nikt inny go nie ściągnął, i żeby sam się usuwał ... Da się np. wysłać plik za pomocą nagłówków HTTP ? cały kod z http://tosiek.pl/converter/ :
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do uploadowanych plików to robisz tablice i sprawdzasz czy rozszerzenie istnieje w tablicy co do sprawdzenia rozszerzenia użyj pathinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual a co do rozmiaru to użyj getimagesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Ten post edytował kefirek 9.05.2009, 19:56:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękowac do rozszerzeń zrobiłem tak:
Ale jak podesłać komuś ten plik temu kto go wysyłał i nikomu innemu ? i jak go potem usunac ? I czemu nie działa: <input name="MAX_FILE_SIZE" type="hidden" value="10" /> ? Ten post edytował tosiek 9.05.2009, 20:38:46 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 20:15 |