![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak sprawdzic czy zmienna post jest własnie tylko z mojego pliku swf
chociaz w obrebie katalogu albo mi powiedzcie jak pytanie sformuowac poprawnie bo nie wiem jak szukac ![]() Ten post edytował awariat 9.05.2009, 21:55:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie programuje w as3, ale domyslam sie, ze mozesz wyslac z innymi zmiennymi zmienną hidden w rodzaju np. $_POST["plik_flash"]="mojflash_3.swf", a kazdy plik swf bedzie ją wysyłać inną, a na serwerze robisz rozpoznanie za jej pomocą
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz ale niestety film flasha mozna bardzo łatwo zdekompilowac i zajrzec do kodu i wtedy ta zmienna nie jest juz "hidden":) php jest bezpieczniejsze - datego wolałbym w pliku php odczytac skad pochodzą zmienne. Chodzi mi o komunikacje miedzy plikami w jednym katalogu na serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w php sprawdzić $_SERVER['HTTP_REFERER'] -> dostaniesz stronę z której przyszło żądanie.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:14 |