![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę aby w miejscu ... (treść wiadomości) umieścić kilka zmiennych ze strony, napisów w apostrofach oraz kilka funkcji if(), jak to zrobić? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2009 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2009 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewiem jak to będzie działać bo nie mam narazie dostępu do serwera, ale może wykorzystując ciąg uda się osiągnąć taki efekt:
Ten post edytował nergla 9.05.2009, 15:31:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A teraz
zapomniałeś dać kropeczki w 2 i w każdym kolejnym przypisywaniu tekstu do zmiennej $tresc ![]() //edit: wyjaśniam: powinno byc tak: Kod $tresc = $zmienna1; $tresc .= $zmienna2; $tresc .= 'jakas tresc'; $tresc .= 'jakis "cytat" tresc'; bo w poprzednim kodzie nadpisujesz wczesniejsze wartości zmiennej `tresc` Ten post edytował rzymek01 9.05.2009, 16:03:54 -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziwne, że mój kod u Ciebie nie działa. Ale co się dzieje? Wysyła się jakiś mail czy w ogóle nie dochodzą? Jeśli w ogóle nie dochodzą to może coś z serwerem i ustawieniami?
Dodatkowo krótka informacja: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Wysyłanie_e-maili http://pl.php.net/manual/en/function.mail.php <-- tutaj masz też jak html wysłać w treści Ten post edytował tomsi 9.05.2009, 16:29:50 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie poprostu zmmienne sa jakby puste ;/ Przychodiz tylko:"jakas trescjakis "cytat" tresc" w jednej linii.
|
|
|
![]()
|
|
Ja robiłem dokładnie tak i mail jest taki jak jest zdefinionawana wiadomość:
Ten post edytował tomsi 10.05.2009, 12:26:36 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]()
|
|
a U mnie przychodzi mail ale taki:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ "Komputerek" SA ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ZamĂłwiĹeĹ: Czekaj na kuriera. Adres zamawiajÄ cego: Komentarz: DziÄkujemy za zakupy!!! ZAPRASZAMY PONOWNIE // Pomijajac złe kodowanie to miejsca ze zmiennymi sa PUSTE. Oczywiscie nazwy zmiennych poprawiłem na swoje, Wiec juz nic nie rozumiem |
|
|
![]()
|
|
Kodowanie oczywiście musisz dopasować do swojego, a co z serwerem? To jest w ogóle na zewnętrznym czy lokalnie? Może ustawienie serwera są złe? (chociaż wątpię bo mail przychodzi).
A weź zrób przed wysłaniem maila echo tych zmiennych czy w ogóle coś będzie na ekranie. Może jest problem bo się nic nie zapisuje w zmiennych? Ten post edytował tomsi 10.05.2009, 13:09:43 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]()
|
|
Witam
Serwer to nazwa.pl a caly skryp jest pod adresem www.comb.nazwa.pl/olek Zmienne sa wyswietlane przez POST w pliku góra.php W tym tez pliku jest funkcja mail. Prosze o pomoc ![]() gora.php
|
|
|
![]()
|
|
Poczytaj sobie o takiej instrukcji warunkowej:
http://pl.php.net/manual/pl/control-structures.switch.php No a te zmienne w tym skrypcie gora.php te zmienne Ci się wyświetlają w przeglądarce? -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ok a gdzie w tym kodzie amsz zdefiniowaną zmienną np. $f0?
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydałoby Ci się sprawdzanie danych wprowadzonych przez użytkownika, bo mogę wysłać pusty formularz.
|
|
|
![]()
|
|
Zmienna f0, pochodzi z formularza w poprzednim pliku. Tzn z index.php
Zgadza sie można wysłać pusty formularz. Ale narazie nie chce sie rozpedzać w sprawdzanie zawawrtosci pół skoro nie mam zrobionego tego na czym mi najbardziej zalezy czyli potwierdzenia na maila Ten post edytował fishki 10.05.2009, 14:31:47 |
|
|
![]()
|
|
No super, że zmienna jest w index.php ale tutaj masz gora.php i nie masz POST['cos_tam'] przypisanego do $cos_tam tak jak CI napisałem wyżej. Tutaj też daj w tym pliku przypisanie do zmiennej wartości z POST.
A do sprawdzania pól masz tutaj: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=97...mp;#entry492047 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:58 |