![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Nie wiem jak opisać mój problem więc przedstawie kod i napisze co nie działa:P
Gdy odpalam ten o to skrypt wywala mi błąd: Fatal error: Call to a member function img() on a non-object in d:\usr\krasnal\www\a\func.php on line 39 Chodzi mi o to aby w klasie prt w funkcji nowe_pro w pewnym momencie pobierało dane za pomocą funkcji img z klasy znajdz. Czy ktoś orientuje się jak owy problem rozwiązać? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A podstawy OOP?
jak juz to Kod public static function img i wtedy wywolujesz Kod znajdz::img() Ale najpierw naucz się podstaw. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
to musisz przekazac tą klase do 2giej lub w wersji mało estetycznej inicjowac w konstruktorze klase znajdź albo zrobić ze znajdź metode statyczna... (edit: jw.)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
wookieb a mógłbyś powiedzieć jeszcze gdzie to mam wstawić, bo gdy zacząłem wstawiać tam gdzie wydawało mi się to wyskakiwały jeszcze większe błędu:P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W analogicznych miejscach? Podac wspolrzedne ekranowe czy jak? Zreszta kwiateusz bardzo ładnie ci napisał a ja dokończę "Naucz się PODSTAW".
Ten post edytował wookieb 8.05.2009, 21:24:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Temat: user_class__dziedziczenie ostatni post co do przekazywania klasy do klasy.
A poprzez metody statyczne masz tutaj: Temat: Przekazanie_zmiennej_z_jednej_funkcji_statycznej_do_drugiej_wewnatrz_klasy A co do instancji obiektu w konstruktorze klasy to tworzysz obiekt klasy jak wszedzie indziej. P.S po co ci OOP jak ty mieszasz kod obiektowy i proceduralny i w ogole podstawy OOP sie klaniaja. Ten post edytował marcio 8.05.2009, 23:35:43 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
no już nie chciałem go dołowac że to z oop nie ma duzo wspolnego i to samo osiagnie na funkcjach
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to sie chlopak zdolowal
![]() P.S sorki za OT -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
wookieb! Mówisz mi, żebym nauczył się podstaw a sam źle podałeś mi rozwiązanie problemu. Chodzi mi o Twoje znajdz::img(). Widzisz jak wstawiłem parent zamiast znajdz zadziałało. Ale cóż. Dzięki za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
zeby działało parent to musi dziedziczyć, a czegoś takiego nie masz w przedstawionym kodzie, no i dziedziczenie prt po znajdź to kolejna głupota, ale jak tam chcesz
|
|
|
![]()
|
|
@Up chyba zle przeczytales post wookieeb dales chociaz funckje jako statyczna czy nie bo jak nie to co sie dziwisz.
A jak moze ci dzialac parent:: jak to sluzy by sie odwolac to metody z klasy bazowej? A z tego co ja widze to ty po niczym tam nie dziedziczysz. P.S Up to mowilem do MlodyCompany ![]() Ten post edytował marcio 9.05.2009, 10:01:53 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
wookieb! Mówisz mi, żebym nauczył się podstaw a sam źle podałeś mi rozwiązanie problemu. Chodzi mi o Twoje znajdz::img(). Widzisz jak wstawiłem parent zamiast znajdz zadziałało. Ale cóż. Dzięki za pomoc. Poraz kolejny - naucz się podstaw, a potem pisz że ktoś podał Ci nieprawidłowe rozwiązanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:59 |