![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobieram dane z php dpo php i porownuje i cos nie działa porownanie
co tu moze byc zle <?php include("param.php"); $PHP_putuser = $_POST['put_user']; $PHP_putpass = $_POST['put_pass']; if (sha1($PHP_putuser) === $sha1_user & sha1($PHP_putpass) === $sha1_pass) { echo "pass=ok&end=0"; exit; } else{echo "pass=dupa&end=0"; } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. bbcode
2. w "ifie" na pewno powinieneś mieć && zamiast & to tak na szybko ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki bardzo za odp
teraz prosze spojrzec na to co wykombinowałem 1 tworze flasza i logowanie(tylko dla jednego admina moze wiecej bedzie pozniej) nie chce łączyc sie z baza bo wydaje mi sie za jak maja sie włamac to do bazy tez moga 2. tworze php ktory zachowuje dane admina i hasło
3. i skrypt odczytywania(nie patrzcie co jest w echo bedzie tylko "ok" lub "dupa" gdy złe hasło)
w skali 1 do 10 na ile okreslicie bezpieczenstwo? co zrobic by poprawic to? oczywiscie pominąc prosze bazy rainbow czy jak to sie nazywa - nie obchodzi mnie to ze uzytkownik nie moze sobie wymyslic hasła z cyferka i dłuzszego niz 2 znaki Ten post edytował awariat 9.05.2009, 21:53:24 |
|
|
![]()
|
|
no zrobiłem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:13 |