![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zaczynam przygodę z php więc powiem o co mi chodzi nie mogę poradzić sobie z czymś takim: mam stronę lewe menu środek i prawe menu przy czym informacje w środku pobierane są za pomocą get chciałbym żeby po wybraniu jakiegoś linku z lewego menu w prawym pojawiały mi się różne linki np w lewym menu wybieram artykuły a w prawym pokazuję się informacje, jakiś link2,jakiś link3, Czy da się takie coś zrobić ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o include() w php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a coś więcej muszę zrobić takie coś na poniedziałek czy dam rade sam to zrobić jeżeli miałem niewielką styczność z php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
wszystko zalezy od tego jak szybko się uczysz i oczywiście jak bardzo rozbudowana ma być ta strona.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak poczytasz to będziesz wiedział. Po co tłumaczyć coś co już jest?
Np coś takiego, masz linki: w miejscu gdzie ma być menu
w plikach glowna.htm, omnie.htmlmasz coś co będzie zaincludowane (wklejone). |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o coś takiego że mam lewe menu i prawe i jak klikne w lewym o mnie to w prawym wyświetlą się linki wiek doświadczenie zawodowe opis itd.
|
|
|
![]()
|
|
Najpierw zobacz jak działa kod który podałem, poźniej sobie przerób na menu. Co za problem żeby w includowanych plikach było to o czym piszesz?
W menu po lewej masz takie odnośniki jak podałem, w menu po prawej piszesz to co podałem. Klikasz w linka po lewej, w menu po prawej pojawia się to co jest związane z linkiem po lewej. np menu po lewej <a href="index.php?pokaz=omnie">O mnie</a> w pliku omnie.html dajesz <p>Jestem zenek</p> <p>mam 10 lat</p> gdy klikniesz na ten link to w menu po prawej pojawi sie zawartosc pliku omnie.htm Jeśli nie zrozumiałeś to odpuść sobie ![]() |
|
|
![]()
|
|
No teraz Zrozumiałem dzięki zobaczę jak będzie działać to dam pomógł
![]() Próbuje to zastosować ale ciągle błąd ;/ mam coś takiego Kod <div id="nav1" class="nav"> <ul> <li> <div class="naglowek"> W Serwisie</div> <ul> <li><a href="index.php?id=1">Strona główna</a></li> <li><a href="index.php?id=2"><b>W Najnowszym numerze</b></a></li> </ul> </li> </div> i chciałbym żeby w pustym menu po prawej po naciśnięciu W najnowszym numerze załadował się środek z jakimiś informacjami i ukazały się linki np: -Wypadek na 17 -Po nad Pis i po kliknięciu w jakiś wyskakuje zawartość kod menu po prawej Kod <div id="nav2" class="nav"> <ul> <li> <div class="naglowek"> Informacje</div> <ul> <li>tu te linki</li> </ul> </li> </div> na środku mam kod Kod <?php if(empty($_GET['id']) or $_GET['id']=="1"){ include("glowna.html"); } if($_GET['id']=="2"){ include("nowy.html"); } ?> ehh to wszystko jest jak dla mnie zamotane. Ten post edytował Davee 7.05.2009, 22:53:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:14 |