![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze zrobieniem dymków w PHP ...
Mianowicie nie wiem jakich funkcji użyć, słyszałem cos o overlib ale nie znalazłem żadnych kursów na ten temat . PS: Jeszcze cos, czy da sie ukryc zawartosc strony w źródle stworzonym w przeglądarce, jeste jakas funkcja do tego ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dobrze słyszałeś, tyle że to nie ma nic wspólnego z PHP, tylko javascript i tam poszukaj na ten temat, a najlepiej na google
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze pytanie (jak dla mnie) niezrozumiałe. (pewnie tu nie chodzi o PHP tylko JS...)
Drugie pytanie: nigdy go nie ukryjesz całkowicie, możesz go jedynie szyfrować, ale generalnie to bez sensu. (przydaje się tylko w pojedyńczych przypadkach) Ten post edytował pyro 7.05.2009, 20:40:42 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok może nie jest to PHP ale poszukam ...
a z tym ukrywaniem zawartosci w źródle przeglądarkowym da sie coś zrobić ? przynajmniej niektóre rzeczy ( np. ten Overlib )? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a co do drugiego, ukryć w tle
czyli nie ma być szyfrowana ale nie widoczna w przeglądarce, chodzi ci o oszukanie wyszukiwarek ![]() da sie to zrobić na warstwach <div style="display: none;"> tresc </div> na tej zasadzie działa overlib -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a wiec jezeli uzyje Overlib to w przegladarce(źródło) nie bedzie wyswietlac tej funkcji ?
|
|
|
![]()
|
|
to nie funkcja tylko CSS, który służy do operowania wyglądem strony, a javascript ma możliwość operowania na CSSie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
okitoki , dzieki za pouczenie ... tu cie zaskocze znam prawie caly CSS i wiem do czego sluzy tyle ze nie znam kompletnie JS dlatego pytam jak to dziala ... ale juz wszystko wiem
![]() //EDIT THX ![]() Ten post edytował CanoR 7.05.2009, 21:02:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 13:40 |