![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem programistą-hobbistą, język php znam z książek, uważam się za więcej niż średniozaawansowanego w tajnikach PHP. W świecie tego języka siedzę od roku 2007, przez ten czas stworzyłem i szlifuję swój wytwór w postaci serwisu statystycznego [GoodStat.pl], słucham uważnie uwag i opinii na temat pracy mojego serwisu.
Wszelkie uwagi i propozycje staram się wdrażać. Chciałbym poznać szczerą opinię użytkowników tego forum na temat mojego wytworu. Oto adres strony do oceny: [www.goodstat.pl] -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie tabelki -,- zbuduj stronę na divach
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ciężko ocenić Twoje umiejętności programowania w PHP widząc kod HTML strony
2. Strona pocięta na tabelki i nic więcej nie mówię 3. Mam nadzieję, że statystyki od home dokleiły Ci się automatycznie do strony? Bo co to za system statystyk, który do określenia popularności własnej strony używa innego systemu? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że statystyki są doklejone automatycznie
![]() Dlaczego piszecie żeby budować stronę na divach ![]() ![]() Ten post edytował ewaslawek5 6.05.2009, 13:52:39 -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dlaczego piszecie żeby budować stronę na divach questionmark.gifquestionmark.gif A no dlatego: http://osiolki.net/tabelki/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moim zdaniem wygląd strony (szata graficzna) jest istotna, pozostanę przy tabelkach. Na div-ach strona będzie wyglądać ubożej, ale nie koniecznie.
Zwróćcie uwagę że dominujące serwisy mają budowę na tabelkach. Ten post edytował ewaslawek5 6.05.2009, 14:09:01 -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabelki używano w latach 90 teraz w standardzie są divy
poczytaj o standardach sieciowych kod źródłowy też jest ważny -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem wygląd strony (szata graficzna) jest istotna, pozostanę przy tabelkach. Na div-ach strona będzie wyglądać ubożej, ale nie koniecznie. Zwróćcie uwagę że dominujące serwisy mają budowę na tabelkach. Piłeś coś? // edit zobacz na kurshtml.boo.pl, zalety uzywania divow zamiast tabelek Ten post edytował pyro 6.05.2009, 14:15:26 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
hehe
spokojnie @pyro ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na div-ach strona będzie wyglądać ubożej, ale nie koniecznie. Budowa strony nie ma znaczenia dla wyglądu. Z tym, że jeśli chciałbyś zmienić np. rozmieszczenie kolumn w layout'cie zbudowanym na tabelkach to zajmie Ci to pół dnia. Na div'ach wystarczy zmienić kilka linijek w pliku CSS.Zwróćcie uwagę że dominujące serwisy mają budowę na tabelkach. To nie znaczy, że robią to poprawnie. Raczej chodzi o to, że te serwisy były budowane n lat temu. I teraz wychodzą z założenia, że skoro strona wyświetla się dobrze, to nie ma sensu płacić komuś za jej przerobienie.Zresztą - kilkaset miliardów much żywi się kupą. A to nie znaczy wcale, że kupa jest dobra do jedzenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Piłeś coś? Pisałem że nie jestem fachowcem... Widze ze przy zmianie szaty, bede robil na divach skoro tak jest trendy.... ![]() Ten post edytował ewaslawek5 6.05.2009, 14:17:55 -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisałem że nie jestem fachowcem... Widze ze przy zmianie szaty, bede robil na divach skoro tak jest trendy.... ![]() Nie chodzi o to że trendy. (ale też). Poprostu ma to więcej zalet niż tabelki. Przeczytaj zalety stosowania divów na stronie, którą podałem. A to nie znaczy wcale, że kupa jest dobra do jedzenia ![]() Jakto nie ; (? -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to sie tak nie chwal lepiej... jesli juz troche siedzisz w temacie to powinienes wiedziec dlaczego strona powinna byc na DIVach Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Programowanie w PHP != kodowanie layoutów.Chociaż tak na prawdę programista kodujący w PHP przeważnie zna dobrze również i (X)HTML, to samo kodowanie w PHP tego nie wymaga. Ten post edytował sowiq 6.05.2009, 14:25:00 |
|
|
![]()
|
|
to sie tak nie chwal lepiej... jesli juz troche siedzisz w temacie to powinienes wiedziec dlaczego strona powinna byc na DIVach Divy to raczej zagadnienie html-a a nie php-a Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Programowanie w PHP != kodowanie layoutów. zgadzam sie z tobą ![]() -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siedzac w tym chcac czy nie chcac i tak sie uczy HTMLa... ciezko jest po prostu znac dobrze php a nie znac nawet srednio HTML...
oczywiscie wg mnie:P btw jeszcze slownik polecam: 6 miesiąc 12 miesiący |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co za topic! Gdzie my jesteśmy?
![]() Do autora tematu: nie praw głupot, proszę cię. ![]() Tytuł tematu nic nie mówi (zaraportowane). Użyj bbcode do linka (zaraportowane). Co do strony: dosyć kiepska. Design nie zadziwia, jest dosyć kiepski. Kod to tragedia. Całość jest nudna i "bez życia". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie pozostaje mi nic tylko przyjąć na klatę Wasze wskazówki, chylę czoła.
Na obronę siebie powiem że większą wagę przywiązywałem do funkcjonalności kodu php i działania. Nie jestem polonistą, więc wypowiedzi na stronie nie są może gramatycznie poprawnie, ale podsumowując: W przyszłości jak będę zmieniać image serwisu to zrobię to wykorzystując DIVY, dzięki Wam. Ważne że działa cały program, to jest dla mnie najważniejsze, a szatę graficzną zawsze można wymienić na lepszą. Nie ukrywam że mimo wszystko jestem dumny z serwisu GoodStat , w całości jest moim tworem (grafika i kod PHP), jestem wielkim pasjonatą tego wszechpotężnego języka. PS. Błędy językowe już poprawiłem, grafikę też zmienię na Div-y, trza trzymać się standardów ![]() -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
Jestem dumny z prawidłowego działania serwisu, a nie z grafiki. Goodstat nie jest stroną o byle jakiej tematyce, powiem nawet że jest o tematyce dosyć poważnej. To co ja sam zrobiłem w firmach informatycznych pracowałby nad tym sztab ludzi.
To co serwis oferuje to wszelkie zliczania wizyt odsłon, śledzenie pozycji i wiele wiele innych rzeczy. Uzbierałem nawet ponad 100 użytkowników od krótkiego czasu. Puki co ludzie korzystają z mojego tworu. Bywa czasem tak że opinia nie zawsze jest lekka, wszystko przyjmuję z pokorą. Nie widze w serwisie nic z czego mozna by bylo byc dumnym... Całą funkcjonalność GoodStatu widać po rejestracji i po zalogowaniu ![]() ![]() ![]() Najbardziej dostałem pochwały z narzędzia śledzenia pozycji (przydatne dla pozycjonerów) Ten post edytował ewaslawek5 6.05.2009, 18:57:11 -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze dorzucę, że po przeczytaniu oferty serwis powinien oferowac raczej bezpłatne usługi, bo:
1) potencjalnemu klientowi trudno okreslić wiarygodność statystyk nowej firmy 1. ![]() 2) statystyki od googla są bezpłatne a prezentują się znacznie lepiej 3) gdzie jest polityka prywatności oraz regulamin? oczywiście w przyszłości mógłbys świadczyć płatne usługi, ale najpierw spełnił wymagania prawne -------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 00:08 |