![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem tak jak temacie, mam takie tabele a w nich kolumny:
Tabela dane_surowe a w niej kolumny: id, kod_parametr(FK), kod_program(FK), Data_czas, wartosc, poziom, typ_pomiaru, kod_jakosci, Stanowisko Tabela stanowiska: kod_stanowiska, opis Tabela jakosc_danych kod_jakosci, opis Tabela parametry_w_programach kod_program, kod_parametr, frekwencja, jednostka Tabela parametry kod_parametru, nazwa Tabela programy kod_programu, nazwa Tabela Dane_dobowe id, kod_parametr, kod_program, Data_czas, wartosc, poziom, typ_pomiaru, kod_jakosci, Stanowisko, parametr, skala, typ_danych, rok_hydro, frekwencja, jednostka Tabela typ_danych kod_typ_danych, opis w tabeli dane_surowe przechowywane będę dane, z tabeli tej ma byc dokonany import danych do tabeli dane_dobowe, narazie stworzyłem coś takiego: Kod SELECT x.kod_parametr , x.kod_program , SUBSTRING(x.Data_czas, 1,10) AS Data_pomiar , avg(wartosc) as "wartosc" , x.poziom , x.Typ_pomiaru , x.kod_jakosci , x.Stanowisko /* , skala, typ_danych, rok_hydro */ , y.frekwencja , y.jednostka FROM dane_surowe x INNER JOIN parametry_w_programach y WHERE x.kod_program = y.kod_program AND x.kod_parametr = y.kod_parametr GROUP BY SUBSTRING(x.Data_czas, 1,10) , x.kod_parametr , x.kod_program , x.poziom , x.Typ_pomiaru , x.kod_jakosci , x.Stanowisko , y.frekwencja , y.jednostka 1. nie wiem jak wybrać reszte kolumn które powinny znaleźć się w tabeli dane_dobowe, 2. czy cos takiego zadziałą z insert into? prosze o pomoc!!!!!!!! Ten post edytował fpuma 6.05.2009, 07:37:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:28 |