![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Mam taki problem i nie wiem jak go rozwiazac:/ Mianowicie mam strone index.php i do niej zainkludowalem index.htm i dwie klasy - jedna do obslugi plikow a druga do obslugi mysql'a. Wszystko fajnie mi chodzi ale... No wlasnie... chodzi jesli mam wszystko w jednym pliku, np. instrukcje "switch". Czytalem gdzies ze nie mozna parsowac skryptow php i tu pojawia sie moj problem... Chce zrobic podstrony (zeby nie trzymac wszystkiego w jednym pliku) i jakos je umiescic na srodku strony glownej - to znaczy zeby nie zmeiniala sie cala strona bo to by oznaczalo wrzucenie calego kodu ze strony glownej na kada podstrone tylko zeby podstrona wyswietlala sie w ramce na mojej stronie glownej. Mam na srodku div'a i w nim chialbym to wszystko wyswietlac. Probowalem w innym pliku sparsowac jakas strone i pozniej w moim index.php zainkludowac ta strone ale nic sie nie dzieje:/ Probowalem tez przeniesc switcha do innego pliku i po zainkludowaniu tego pliku juz mi nie dziala to parsowanie:/ prosilbym o jakas podpowiedz jak to mozna zrobic zeby bylo dobrze i w miare poukladane. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
U mnie wygląda to tak:
W header.php includuję obsługę MySQL i PHPMailer. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
daj html w osobny plik php i w miejscach co mają się zmieniać dawaj
<div><?php echo $body; ?></div> taki plik includujesz na samym końcu strony , wcześniej całą treść zapisujesz do $body , $title itp. teraz albo robisz kilka plików i w każdym tylko to includujesz albo jak chcesz wszystko w index.php to przez ifa / case incujesz pliki php które wykonują działania i zwracają treść do index na którego końcu jest pliczek z html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie :-) troche to haotycznei napisalem ale fajnie ze zrozumieliscie:-)
Ps. udalo mi sie zainkludowac taki pliczek ale w case wiec nie jest zle:-) cos jeszcze pokombinuje;-) Pozdrawiam:-) Witam ponownie Juz zrobilem instrukcje ktora mi wyswietla na srodku te ramki:-) No ale tu sie pojawia drugi problem ... to ta instrukcja:
wszytko ladnie mi sie wczytuje, kazdy plik na srodku tak jak chcialem. Problem pojawia sie gdy chce wykonac jakas akcje na zainkludowanym wewnatrz tej instrukcji pliku - po prostu zachowuje sie tak jakby nie bylo takiego przypadku. Na przyklad gdy juz wyswietle ten zainkludowany plik i klikne na "edytuj" to zamiast pokazac sie formularz pokazuje sie strona glowna:/ Jak zainkluduje ten sam na poczatku w index.php to moge wykonywac juz te akcje ktore sa w tym pliku. zainkludowany plik :
Moze zle uzywam instrukcji includowania?? ma ktos jakis pomysl jak "przerobic" ta instrukcje zebym mogl korzystac z opcji z innych plikow? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 12:28 |