![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, ostatnimi czasy pracuję nad pewnym skryptem, który sprawdza moje konta [na pewnym serwisie] czy są nadal aktualne. Wszystko już działa poprawnie. (Skrypt znaleziony w sieci + parę moich prostych poprawek).
Z powodu częstego formata kompa (tak raz na tydzień/dwa) - sprawa nie zależna ode mnie. Chciałbym, aby po wpisaniu danych do textarea zostały one zapisane do pliku .txt. Oto kod z index.php:
Zanim stworzyłem temat, przeszukałem skrawek sieci i niestety wszystko opierało się na /post, a w ten sposób skrypt nie działa jak powinien, bo w końcu przenosi do adres.pl/post.php itp. Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tu żadnego kodu PHP nie widzę. Wywal ten cały Javascript, bo on jest do niczego niepotrzebny, daj normalny URL w atrybucie "post", w tamtym skrypcie napisz cokolwiek między znacznikami <?php oraz ?>, a najlepiej, by odebrało dane z formularza i je zapisało na wskazany plik.
Oczywiście to zapisze dane na dysk serwera. Na dysk użytkownika z poziomu przeglądarki nic nie zapiszesz, chyba że dasz sobie możliwość późniejszego ściągnięcia. -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Najprościej. Resztę ewentualnie dopiszesz sobie sam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wszystko działa super, aczkolwiek musiałem wywalić Ajax'a, teraz 'nie ładnie' się wyświetla, u tu moje pytanie, czy jest możliwość edycji powyższego skryptu, aby zapisywał dane i działał pięknie z Ajax'em?
index.php
ajax.js
skrypt.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:10 |