![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie tabele z produktami np.
-id_produktu -nazwa -opis zdjęcia: -id_zdjęcie -id_produktu -nazwa_zdjęcia -glowne (czy zdjęcie jest domyślne) robie zapytanie:
i teraz chciałbym zeby z to zapytanie pobrało mi wszystkie produkty, a jesli mają zdjęcie to tez zdjęcie, ale takie które ma główne=1. zdjęć moze być kilka do każdego produktu, albo żadnego Nie przychodzi mi zadne rozwiązanie do głowy, proszę o pomoc -------------------- +----oOO-{_}-OOo--------------------------+
Maciej 'Graby' Osypiuk GG#: 691263 +----oOO-{_}-OOo--------------------------+ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Może tak. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym wypadku wyswietli tylko rekordy które maja zdjecie, a ja potzebuje te które nie maja zdjecia, a jak maja to ma podawac tylko to co ma glowne ustawione na 1
-------------------- +----oOO-{_}-OOo--------------------------+
Maciej 'Graby' Osypiuk GG#: 691263 +----oOO-{_}-OOo--------------------------+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm a możemy wiedzieć jaki jest warunek czy zdjęcie jest czy nie ma
podałeś tylko pole w którym sprawdzasz czy jest domyslne -------------------- <?php
while($earth){ drop_bomb(); } ?> |
|
|
![]()
|
|
jak jest zdjęcie to jest jego nazwa i id_produktu ofcoz
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A coś takiego? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a ja potzebuje te które nie maja zdjecia, a jak maja to ma podawac tylko to co ma glowne ustawione na 1 cos tu mieszasz, albo chcesz produkty tylko bez zdjec albo produkty, ktore maja zdjecie glowne albo wszystkie produkty z zaznaczeniem ktore z nich maja zdjecie glowne
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
to zapytanie nie pokaże produktów bez zdjęć
|
|
![]()
|
|
Cytat to zapytanie nie pokaże produktów bez zdjęć Ale sprawdziłes w tej swojej bazie, czy tak "gdybasz" ? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
tłumaczę raz jeszcze postaram się dokładniej:
potrzebuje wyjąć wszystkie produkty, jeśli produkt nie ma zdjęć to w polach z danymi zdjęć czyli -id_zdjęcie -id_produktu -nazwa_zdjęcia -glowne mają być "nulle", jeśli natomiast produkt ma zdjęcia to ma pokazać tylko 1 rekord zdjęcia, to które ma glowne ustawione na 1 myślę ze lepiej tego się wytłumaczyć nie da -------------------- +----oOO-{_}-OOo--------------------------+
|
|
![]()
|
|
Cytat tłumaczę raz jeszcze postaram się dokładniej: Pytam jeszcze raz, postaram sie dokładniej: Czy sprawdziłeś poprzednio podane zapytanie, czy "gdybasz" co pokaże? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:41 |