![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem.
Chciałbym sprawdzić, czy MySQLi podłączone jest do bazy danych. W manualu są same przykłady, które mówią czy wystąpił błąd, czy nie połączyło. Np:
A ja chce tylko sprawdzić, czy połączenie jest aktywne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry. za zawracanie głowy.
przekopałem cały manual i mam ![]() wystarczy dać: if ($db->connect_errno == 0){ //polaczony |
|
|
![]()
|
|
Wybaczcie. Jednak błąd jest nadal. -.-
To jest dla mnie nie pojęte. Zerżnąłem przykład prosto z manuala i nic:
On mi na to: Warning: phead() [function.phead]: Couldn't fetch mysqli in /home/djmentos/domains/krolnet.pl/public_html/ucode/template.php on line 33 A kodzik dalej:
na to, dokładnie to samo. Tylko linia inna. O co w tym biega? Jak połączy poprawnie to niby wszystko ok. Co lepsze print $db->connect_errno; jak nie ma errora daje 0, ale jak error jest to błąd ten co wyżej 0_o Ten post edytował djmentos 4.05.2009, 20:00:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie dostajesz błędu, to znaczy, że połączenie jest. Masz błąd? Połączenia nie ma, proste
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak do sprawdzania ogolnie uchwytow mozesz uzyc is_resource();
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 11:00 |