![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio zmieniałem nawy plików np. z recenzja.php?recenzja=86 teraz jest książka.php?recenzja=86. I problemem jest teraz to że dawniej w odnośnikach pisałem recenzja.php?recenzja=86 a teraz jest książka.php?recenzja=86 i jak usunę plik recenzja.php to z dawnych odnośników nie będzie można się dostać do danej recenzji a zmieniac wszystkich linków mi się nie chce. Moge zrobić przekierowanie w pliku recenzja.php ale ten plik chciałbym chętnie usunąć z serwera bo to nie tylko jedyna zmiana. Dlatego pomyślałem że zapewne poprzez htaccess będzie można zrobić takie reguły które gdy zobaczą adres recenzja.php?recenzja=86 przekierują nas na ksiazka.php?recenzja=86. Tylko teraz pytanie jak to będzie wyglądać? Ten post edytował proton 4.05.2009, 16:12:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zajrzeć tutaj:
http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/pomys.../przyjazne_urle W końcu to nie dział ogłoszenia i nikt gotowców nie daje. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:17 |