![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisalem sobie skrypty ktore tworza postac komiksowa i zapisuja ja w bazie danych. Tutaj inicjalizacja jedej z tabel bazy danych :
Nastepnie wprowadzam dane na temat postaci , czesc skryptu wyglada tak :
Błąd dotyczy kolumny 'align' w bazie danych, przy pierwszych testach postac wprowadzala sie prawidlowo, a pole w bazie danych bylo uzupelniane bez problemu wartościami "dobry" lub "zły" : Oraz wprowadzam dane do bazy danych :
Po poprawieniu kilku błędów dotyczachych skladni html zaczął wyskakiwać błąd : Cytat Data truncated for column 'align' at row 1 Zielonego pojecia nie mam jak ten błąd naprawic......biorąc pod uwage ze wczesniej wszystko bylo w porzadku i nie dotyczyło danych zwiazanych z "align" (nie myslic z komenda html (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) )... Zreszta jak pole enum w bazie danych moze byc obciete ? Po pewnej analizie doszedłem, że jest to spowodowane przez polską literę "ł" bo wartość "dobry" wprowadza sie bez problemu. Zarówno tabela jak i baza danych sa ustawione na utf8 collation utf8_polish_ci -------------------------------- Czy znajdzie sie dobry czlowiek ktory pomoze ? Ten post edytował Wolfie 4.05.2009, 15:36:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:54 |