![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam taki problem. Chcę aby sesje były aktywne również po wyłączeniu przeglądarki o ile to możliwe gdyż chcę aby w bazie danych po wyłączeniu jej w polu "online" z 1 (zalogowany) zmieniło się na 0 (wylogowany). Jednak po zalogowaniu i wyłączeniu przeglądarki, jestem wylogowany bo sesja padła jednak dalej mam w bazie "1" i w statystykach pokazuje że jest na stronie 1 user. Pozdrawiam -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesje nie mogą zostać wczytane podczas następnego uruchomienia przeglądarki. Do takich celów służą ciasteczka, które mają określony termin przydatności do spożycia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo mam takie cuś:
i mojej konstrukcji:
Da sie ciachami zrobic zeby po wylaczeniu przegladarki ustawic online na 0? Próbowałem upiec ciacha wg przepisu w manualu jednak po spróbowaniu źle się to dla mnie skonczylo. Cukiernikiem to ja nie bede. -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cukiernikiem to pewnie i ja nie zostanę, ale mniejsza z tym.
![]() Takich rzeczy w taki sposób się nie rozwiązuje. Najprościej jest zapisywać ostatni ruch użytkownika i jeżeli będzie on większy niż np. 2 min to usunąć go z bazy użytkowników online. Sądzę, że jest to najprostsze rozwiązanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
He tyle ja wiem ^^ Ale jak to zrobic.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
http://wortal.php.pl/phppl/wortal/artykuly...handler_czesc_i
Ten post edytował wookieb 3.05.2009, 22:26:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ok przeczytalem text ale w dalszym ciagu nie wiem w czym to ma mi pomoc. Jest mowa tam o klasach ktorych jeszcze tworzyc nie umiem.
![]() -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 16:10 |