![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem prosty skrypt newsów. Ale wyskakuje mi błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in nazwa strony on line 7 Oto kod cały Kod <?php include 'header.php'; ?> <h1>News:</h1><br><br> <table border="1" align="center"> <?php $querynews=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT 1") or die(mysql_error()); while ($pokaz = mysql_fetch_array($querynews)) echo("<tr><td align="center" style="width: 300px">"<b>News .$pokaz['date'].</b>"</td></tr>"); echo("<tr><td align="center">".$pokaz['tresc']."</td></tr>"); echo("<tr><td align="center">"Pisał .$pokaz['username']."</td></tr>"); ?> </table> <?php include 'footer.php'; ?> Dopiero uczę się php i mysql więc proszę was o poprawienie mi tego skrypu ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował gulldarek 3.05.2009, 12:57:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby działa, ale pokazuje się tylko data.
Tresc i username nie pokazuja sie a sa w bazie danych. PS. Jednak działa dałem tak Kod <?php include 'header.php'; ?> <h1>News:</h1><br><br> <table border="1" align="center"> <?php $querynews=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT 1") or die(mysql_error()); while ($pokaz = mysql_fetch_array($querynews)) echo("<tr><td align=\"center\" style=\"width: 300px\"><b>News ".$pokaz['date']."</b></td></tr>"); $querynews=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT 1") or die(mysql_error()); while ($pokaz = mysql_fetch_array($querynews)) echo("<tr><td align=\"center\">".$pokaz['tresc']."</td></tr>"); $querynews=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT 1") or die(mysql_error()); while ($pokaz = mysql_fetch_array($querynews)) echo("<tr><td align=\"center\">Pisał ".$pokaz['username']."</td></tr>"); ?> </table> <?php include 'footer.php'; ?> I jest ok ![]() Mam jeszcze 1 pytanko. Oto kod: Kod <?php include 'header.php'; ?> <?php if($_SESSION['logged']!=0) { ?> <table border="1" align="center"> <tr><td align="center" style="width: 150px">Nazwa wypłaty</td><td align="center" style="width: 100px">Klamm ID</td><td align="center" style="width: 150px">Zrealizowano:</td></tr> <?php $querywinners=mysql_query("SELECT * FROM winners WHERE userid=$_SESSION[userid]") or die(mysql_error()); while ($pokaz = mysql_fetch_array($querywinners)) echo('<tr><td align="center">'.$pokaz['name'].'</td><td align="center">'.$pokaz['klamm'].'</td><td align="center">'); $querywinners=mysql_query("SELECT * FROM winners WHERE userid=$_SESSION[userid]") or die(mysql_error()); while ($pokaz = mysql_fetch_array($querywinners)) echo(' if('.$pokaz[realizacja].' == "1"){ echo/"Oczekuje/"; } if('.$pokaz[realizacja].' == "0"){ echo/"Zrealizowano/"; } if('.$pokaz[realizacja].' == "2"){ echo/"Anulowano/"; }'); echo('</td></tr>'); ?> </table> <?php } ?> <?php include 'footer.php'; ?> I nie działa mi on, chce zeby bylo kiedy w bazie danych bedzie 1 to w Zrealizowano: ma sie pokazac Oczekuje Ten post edytował kurczak610 3.05.2009, 13:13:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat I nie działa mi on czyli...... wybucha komputer gdy go odpalasz?Pytanie pomocnicze dla Ciebie:
Co wg. Ciebie robi ten kod? ps: uzywaj wlasciwego bbcode. Dla kodu php ma to byc php! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ten kod ma pokazywac: Jak mam wyplate daje w realizacja np. 1 wtedy pisze Oczekuje, jak dam 0 pisze Zrealizowano, jak dam 2 to jest Anulowano. Poprawilem ten skrypt, działa ale nie zapisują mi się rekordy w tabeli, oto ten kod:
Kod <?php include 'header.php'; ?> <?php if($_SESSION['logged']!=0) { ?> <table border="1" align="center"> <tr><td align="center" style="width: 150px">Nazwa wypłaty</td><td align="center" style="width: 130px">Dane WYpłaty</td><td align="center" style="width: 150px">Zrealizowano:</td></tr> <?php $querywinners=mysql_query("SELECT * FROM winners WHERE userid=$_SESSION[userid]") or die(mysql_error()); while ($pokaz = mysql_fetch_array($querywinners)){ echo('<tr><td align="center">'.$pokaz['name'].'</td><td align="center">'.$pokaz['dane'].'</td><td align="center">'); if($pokaz[realizacja] == "1"){ echo"Oczekuje"; } if($pokaz[realizacja] == "0"){ echo"Zrealizowano"; } if($pokaz[realizacja] == "2"){ echo"Anulowano"; } echo('</td></tr>'); ?> </table> <?php } } ?> <?php include 'footer.php'; ?> Gdy w uzytkownik ma w tabeli 1 wyplate to jest ok, ale gdy jest wiecej niz 1 wychodzi to z tabeli. Pomóżcie coś, ja się dopiero ucze php więc nie umiem dużo. Pozdro ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:38 |