![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ściągnąłem sobie skrypt migotania ze strony kurshtml.boo.pl. Próbowałem go przerobić, tak aby tekst migał cały czas, ale gdy najadę na niego myszką, tekst przestaje migać i świeci się, ajak myszkę zdejmie, znowu miga. Próbowałem tak,ale nie wychodzi mi: Kod <a onload="migaj('tak')" onmouseout="migaj('tak')" onmouseover="migaj('nie')" id="migotanie" href="index.html">Księga gości</a> <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ function migaj(a){ if(a=='tak'){ flash("migotanie", "#017838", 1000, "white", 1000); } if(a=='nie') { document.getelementbyid('migotanie').color = '#017838'; } } // ]]> </script> Otrzymałem efekt prawie podobny: teskt normalnie się wyświetla, jak najadę myszką wtedy się zaświeca, a jak wezmę myszkę to tekst miga, ale jak znowu najadę myszką to tekst nie przestaje migać. :| Szkoda tylko że nie miga od począku, otwarcia strony w przeglądarce. Jak to zrobić? Ten post edytował thomson89 2.05.2009, 22:20:52 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to.
1. Tekst miga. Obojętnie czy blink, czy nie. 2. Jak najeżdzamy myszką, tekst PRZESTAJE migać. i ZAŚWIECA SIĘ (zmienia kolor). 3. Jak myszka odjedzie, pojedzie gdzieś indziej: tekst dalej miga. -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował gulldarek 3.05.2009, 00:08:08 |
|
|
![]()
|
|
A z wykorzystaniem tej funkcji co ja podałem? Bo teraz miga: znika, pojawia się. A ja bym chciał żeby migało wdług tego flasha, a po najechaniu swieciło się na kolor 2. Jeszcze popróbuję zmienić tą funkcję poniżej.
Kod <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ function flash(id, kolor, czas, kolor2, czas2) { document.getElementById(id).style.color = kolor; setTimeout('flash("' + id + '","' + kolor2 + '",' + czas2 + ',"' + kolor + '",' + czas + ')', czas); } // ]]> </script> oraz w body: <div id="identyfikator">Migotanie</div> <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ flash("identyfikator", "kolor1", czas1, "kolor2", czas2); // ]]> </script> No nie wychodzi mi... pomożecie? -------------------- Sklep
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:33 |