![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 22 Dołączył: 17.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie. Piszę aplikację w php na zaliczenie przedmiotu na studiach i nurtuje mnie jedna kwestia. Otóż poprawnie funkcja w klasie powinna wyglądać tak:
Ale zapis w postaci jak niżej także działa:
Czy to 2 rozwiązanie jest także poprawne, czy raczej powinno stosować się pierwsze? Ten post edytował bobek358 2.05.2009, 13:51:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Obydwa są poprawne. Ale drugie jest wygodniejsze wieć możesz bez problemu stosowac. Od upodobań programisty zależy, którego będzie używał.
Do większych projektów korzysta się z systemu szablonów np OPT, smarty ale to zostaw na dalszą przyszłość. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 22 Dołączył: 17.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem o smarty ale to za mały projekt i szkoda się tyle bawić z tym
![]() Ok dzięki za odpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze to nie pamiętam (bardzo dawno nie miałem "okoliczności" by sprawdzić) ale w PHP kod całej klasy musi być zawarty w jednym bloku PHP, więc nie możesz użyć opcji numer 2.
Cytat Do większych projektów korzysta się z systemu szablonów np OPT, smarty ale to zostaw na dalszą przyszłość. Można korzystać, ale naprawdę nie trzeba.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:18 |