![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. Tworzę przycisk w HTML i w zdarzeniu onclick mam wywołanie funkcji AJAX która to wywołuje skrypt PHP z parametrem POST w którym TEOREtYCZNIE znajduje się zawartość TinyMCE. Z TinyMCE zawartość pobierałem na różne sposoby (m.in. przez innerHTML oraz przez "var x=tinyMCE.get('nazwa').getContent();") Zawsze jednak PHP odbiera pustą zmienną a FF w konsoli błędów wyświetla przykładowo: Ostrzeżenie: Nieznana własność "mso-border-top-alt". Deklaracja opuszczona. Plik źródłowy: ^^ Nie dam Wam adresu mojej strony ![]() Wiersz: 0 i pełno innych opuszczeń wszystkich wartości css. Wie ktoś jak to zrobić tak aby działało? Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam tlaguz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod pobierający dane i wysyłający je
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłam wywołując plik PHP ze zmienną POST, a po odebraniu z POSTa kod urywa się przy znakach: "&" lub: "=" lub ";" lub średnikach.
Jak przesyłam przez zwykły formularz jest ok. Może da się jakoś zamienić te znaki na jakiś kod? (PHP musi po otrzymaniu mieć normalnie) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajax
Kod <BR>function podmiana(tresc)<BR> {<BR> var myAjax = new Ajax.Request('include/pobierz.php?link'+ new Date().getTime()+'&tesc='+tresc, { method: 'get', onComplete: showResponse } );<BR><BR>function showResponse(MyRequest)<BR> { <BR> $('duzy').innerHTML = MyRequest.responseText<BR>}<BR> //wyswietlenie zawartosci w div o id duzy<BR> plik pobierz php Kod <BR><?PHP<BR>echo $_GET['tresc'];<BR><BR>?><BR> Sprawdz moze masz wylaczone register globals off i wywolujesz $zmienna zamiast $_GET['zmienna']. onclick=podmiana('zawartosc tinymce'); a jesli chodzi i ci o przetwarzanie danych z formularza z tiny wysylasz dane do pliku Kod <BR><?PHP echo $_POST['zanwa pola z formularza']; ?><BR> o to ci commmon? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No właśnie nie bardzo.
Nagłówek GET może mieć tylko 255 znaków więc ślę to POSTem. AJAX:
postdata to zawartość TinyMCE. PHP:
oczywiście postdata ma taką postać: "text=blacośtamblablabla". I rozgryzłem tyle, że nie mogę użyć znaków &, "", = itp. I stąd moje pytanie. Jakie są wszystkie znaki używane w nagłówku POST i jak je wszystkie podmienić, tak abym miał 100% pewność, że będzie działać? Ten post edytował tlaguz 10.05.2009, 20:59:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywasz czystego ajaxa czy jakiegos frameworka?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czystego.
I jak widać łączę się przez obiekt XMLHttpRequest |
|
|
![]()
|
|
prototype
Kod function wyslij() { var myAjax = new Ajax.Request('include/wyslij.php?'+ new Date().getTime() +'&dane='+$F('dane')+'&temat='+$F('temat')+'&email='+$F('email')+'&tresc='+$F('tresc'), { method: 'post', onComplete: showResponse } ); function showResponse(MyRequest) { function showAlert(MyRequest) { alert("Operacja nie powiodła się"); } $('opis').innerHTML = MyRequest.responseText } wysyła dane z formularza w pliku wyslij.php jest funkcja mail+ zapisuje kopie do bazy. Popatrz za jakims frameworkiem. po co wywarzac juz otwarte drzwi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:17 |