![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W tym temacie chciałbym poruszyc 2 sprawy.
1. Chcialbym przy uzyciu Curl zalogowac sie na strone : smartcontext.pl i wyciagnac wartosc mohego aktualnego dochodu i tak nie bardzo wiem jak to zrobic. Do logowania mam takie cos:
nie dziala to poprawnie bo nie chce mnie zalogowac;/ jak juz sie z tym uporam to w jaki sposob moge wyciagnac wartosc : ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę, to w tym formularzu są używane zmienne j_username i j_password, więc powinieneś mieć coś takiego:
curl_setopt( $ch, CURLOPT_POSTFIELDS, array ('j_username'=> "$login" , 'j_password' => "$haslo")); -------------------- Programy-online
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jak masz firefoxa, to podstawowym narzędziem do takich rzeczy jest dodatek Live HTTP Headers, pokazuje ci jaki nagłówek przeglądarka wysyła do serwera i co otrzymuje od niego
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę, to w tym formularzu są używane zmienne j_username i j_password, więc powinieneś mieć coś takiego: curl_setopt( $ch, CURLOPT_POSTFIELDS, array ('j_username'=> "$login" , 'j_password' => "$haslo")); Masz racje... juz to poprawilem. Jednak to nie rozwiazuje mojego problemu. Nadal nie moge sie zalogowac. Zastanawiam sie czy aby napewni dobry $loginUrl podalem... Ten post edytował marczak 1.05.2009, 13:03:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hm.... tez tak dawalem dla sprawdzenia tylko ze teraz to juz nic sie nie dzieje. Jest biala pusta strona.. A przedtem przynajmniej mnie na strone przenosilo tylko ze nie logowalo;/
|
|
|
![]()
|
|
być może, zobacz czy to co ci zwraca to nie jest jakiś kod js
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:04 |