![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam do zrobienia tabelę na divach o takim układzie Masz zrobić tabelkę, czy układ strony? Bo jak tabelkę, to używaj <table />. Jak układ na div'ach, to polecam tutorial: http://www.kurshtml.boo.pl/css/wstep,szablon.html
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadajesz 2 width xxxpx; i float: right; jezeli sie zmiesci to bedzie na swoim miejscu jak nie, zajedzie niżej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli ma być stały rozmiar to np.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ma być tabelka zawierająca parametry kotła co. Na innym forum dostałam ochrzan za używanie <table><td></tr> itp.
Cytat TABLE, TR, TD, div align=center, itp. epoka html, żyjemy w XHTML, ale na upartego oczywiście można No i zgłupiałam i zaczęłam się męczyć na divach. Tabelka ma ostatecznie wyglądać tak, i wiele mam takich tabelek do przerobienia jeśli robić na divach: ![]() No i co byście zrobili na moim miejscu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest idealny przyklad na uzycie zwyklych tabelek.
Tabelek sie uzywa do danych tabelarycznych -- takich jak te twoje. "Nie uzywaj tabelek" odnosi sie do budowaniu ukladu strony. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i co byście zrobili na moim miejscu? Ja bym zdecydowanie użył tabelki. Wyraźnie masz do przedstawienia dane tabelaryczne, a <table /> właśnie do tego służy.Obstawiam, że albo źle zadałeś pytanie w tamtym temacie (np. nie wytłumaczyłeś dokładnie o co chodzi), albo odpisał Ci jakiś "fachowiec". |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za radę!!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:09 |