![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem i już piana leci z ust z jego powodu.
Strona jest w pełni sprawna, ale chcę przepisać adres jednego z działów na "ładniejszy". Przepisywanie działa w przypadku braku zmiennych (pokazuje się ogólny spis zawartości), z jedną zmienną (pokazuje się spis z danego roku), ale nie działa z przepisanymi dwoma zmiennymi (powinien wyświetlić się spis miesięczny z danego roku), tylko otrzymuję "podany adres nie istnieje". Dodam, że obydwie zmienne to liczby. Co robię źle? Poniżej kod. Cztery ostatnie reguły działają, a dwie pierwsze nie... Kod RewriteRule ^plik/([0-9]+)/[0-9]+)/$ /plik.php5?r=$1&o=$2
RewriteRule ^plik/([0-9]+)/[0-9]+)$ /plik/$1/$2/ [R] RewriteRule ^plik/([0-9]+)/$ /plik.php5?r=$1 RewriteRule ^plik/([0-9]+)$ /plik/$1/ [R] RewriteRule ^plik/$ /plik.php5 RewriteRule ^plik$ /plik/ [R] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewien nie jestem ale czy jak zamykasz nawias to nie powinieneś też go otwierać ?
Nie poprawnie () ) RewriteRule ^plik/([0-9]+)/[0-9]+)$ /plik/$1/$2/ Poprawnie: () RewriteRule ^plik/([0-9]+)/$ /plik.php5?r=$1 Ten post edytował maniekl2 29.04.2009, 19:12:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu osioł ze mnie... A przepisywałem w kółko i gapiłem się na to przez godzinę.
Temat do zamknięcia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na przyszłość dla innych, w internecie jest kilka stron na których można sprawdzać wyrażenia regularne które nie raz mi osobiście pomogły... ;]
Klik Ten post edytował ShadowD 29.04.2009, 21:43:10 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:00 |