![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post na tym forum. Mam spory problem i nie wiem jak go ugyźć - otóż. Chce napisać skrypt który będzie przypominał o urodzinach użytkownika tydzień wcześniej i do daty urodzin będzie się wyświetlał. Nie wiem czy uda mi sie go napisac korzystając jedynie z php. Moj pomysł jest taki zeby wykorzystać działania matematyczne , problem się pojawił gdzy ktoś urodził się 6 dnia - wyniki były ujemne. Czekam na jakies propzycję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat problem się pojawił gdzy ktoś urodził się 6 dnia - wyniki były ujemne Nie rozumiem o co chodzi w tym zdaniu ? Najlepiej zrobić to na bazie danych użytkownik podaje datę która dodajesz do bazy potem sprawdzasz ile dni jest róznicy jeśli 7 lub mniej to przypomniasz robisz to np tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc o to chodziło. a z tym 6 dnia to chodzi np. 06.04 lub 05.02. i wtedy były wyniki -1 i - 4
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:27 |