![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem mam pozdrowienia ....... i trzytalem o setcokie chyba 10 razy i nie umnie zrobic blokady czasowej że pozdrowienie można wysyłąć co 15 minut.............. o to skrypt pozdrowien
![]() Skrypt php: Kod <?
$to = "emtecs@o2.pl"; // E-mail address to send mail to. $subject = "Pozdrowienie"; //Subject of the e-mail $message = "Dostales pozdrowienie do przeczytania w swojej audycji na radio style: Od: $name Pozdrowienie: $feedback "; // Message shown at other end (the e-mail). mail($to, $subject, $message, "From: $name nX-Mailer: php/" . phpversion()); header( "location: http://www.members.lycos.co.uk/piramidaclub/radio%20style/news.php" ); //url to re-direct to after mail has been succesfully sent. ?> Skrypt html: Kod <b><form name='feedback' method='post' action="./mail.php">
<font face="Verdana" size="1">Pozdrowienia od:</font></b> <input type="text" name="name" size="20"></p> <p><font face="Verdana" size="1"><b>Treść:</b></font></p> <p><textarea name="feedback" rows="8" cols="45"></textarea></p> <p><input type="submit" name="send" value="Submit"></p></center> i potzrebuje do tego blokade ale jeszcze raz powtarzam ze nir rozumnie tego ![]() ![]() ![]() wiec pytam was czy mi pomożecie :?: :?: :?: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:0aaadcc42c]<?php
if($_COOKIE['wyslane']!=true){ $to = "emtecs@o2.pl"; // E-mail address to send mail to. $subject = "Pozdrowienie"; //Subject of the e-mail $message = "Dostales pozdrowienie do przeczytania w swojej audycji na radio style: Od: $name Pozdrowienie: $feedback "; // Message shown at other end (the e-mail). mail($to, $subject, $message, "From: $name nX-Mailer: php/" . phpversion()); setcookie("wyslane", "true", time()+60*15); //to tu! header( "location: http://www.members.lycos.co.uk/piramidaclu...tyle/news.php" ); //url to re-direct to after mail has been succesfully sent. }else{ echo "blokada..."; } ?>[/php:1:0aaadcc42c] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam Jeszcze jedno pytanie jeśli ktoś bedzie chciał wyslać dwa pozdrowienia w ciagu tych 15 min i tylko jedno może to jak będzie chciał wysłać drugie w tym czasie to jak mam zrobić żeby wyskoczył komunikat że nie może
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:539568a968]<?//CIACH
}else{ echo "blokada..."; } ?>[/php:1:539568a968] Tu gdzie jest "blokada" wstawiasz komunikat, że user musi odczekać 15 minut. Jeżeli będzie wysyłał drugie, ciacho już będzie i wyskoczy mu, coby sobie poczekał ![]() --update Oki, niedozrozumiałem :wink: @dob ma to, co trzeba ![]() -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamien 14 linie w tym pliku co podałem na to :
setcookie("wyslane", "true", time()+60*15, "/"); w pllik html zamien na php i jego zawartośc zrób taką : [php:1:d07d7cbde3]<?php if($_COOKIE['wyslane']!=true){ ?> <b><form name='feedback' method='post' action="./mail.php"> <font face="Verdana" size="1">Pozdrowienia od:</font></b> <input type="text" name="name" size="20"></p> <p><font face="Verdana" size="1"><b>Treść:</b></font></p> <p><textarea name="feedback" rows="8" cols="45"></textarea></p> <p><input type="submit" name="send" value="Submit"></p></center> <?php }else{ echo "Możesz wysłać pozdrowienie 15 minut po poprzednim"; } ?>[/php:1:d07d7cbde3] Wydaje mi sie ze powinno zadziałac - jedyny problem jest w tym ze plik do którego odwołuje sie formularz jest w innym katalogu - stąd dodatkowy parametr w ciastku. Sprawdz jestem dobrej myśli ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Thax You ... jeszcze raz dzienki ... bardzo mi pomogłeś ................
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:53 |