![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, w tabeli match mam kolumny: id,name,date,fixture
Chodzi o to, że za pomocą OPT chcę sobie wyświetlić terminarz, który wyglądałby mniej więcej tak: Kolejka nr 1: zespol1 vs zespol2 zespol3 vs zespol4 Kolejka nr 2 zespol3 vs zespol2 itd.. Mniej więcej do wiem jak to mam zrobić. Pozostaje mi w kodzie szablonu(tym drugim), użyć pętli foreach, tylko zbytnio nie wiem jak w opt się pętli używa i prosiłbym o wasza pomoc.
Cytat {section=fixtures} <h1>Kolejka nr {$fixtures.fixture}</h1> {section=fixtures.matches} {$fixtures.matches.name} {$fixtures.matches.date}<br /> {/section} {/section} Nikt nie umie pomóc? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, musisz poczekać na Zyx'a - on Ci zapewne pomoże. Ja niestety nie bardzo znam OPT'a 1 (staram się testować OPT2), dlatego niewiele pod tym względem pomogę. Zobacz jednak do dokumentacji (dostępna na stronie www.invenzzia.org) jak zrobić drzewo w OPT1.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://static.invenzzia.org/docs/opt/1_1/b...ns.foreach.html
znalazłem tylko to, ale teraz z kolei nie wiem jak to ma wyglądać(kod) Cytat {section=fixtures.matches}? {$fixtures.matches.name} {$fixtures.matches.date}<br />? {/section} to muszę mieć w pętli. może ktoś jednak zna rozwiązanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, co stosujesz, to jest sekcja, a nie foreach (nawet jeśli od strony generowanego kodu PHP jest to to samo
![]() Kod {section=fixtures} <h1>Kolejka nr {$fixtures.fixture}</h1> {section=matches} {$matches.name} {$matches.date}<br /> {/section} {/section} OPT łączy wszystko automatycznie. Pamiętaj jeszcze, że skoro zapisałeś dane kolejek i ustawek do jednej wielkiej tablicy, to musisz mieć wybrany format OPT_SECTION_SINGLE: w konfiguracji musi być $tpl->sectionStructure = OPT_SECTION_SINGLE. Niestety, ustawienie to dotyczy wszystkich sekcji i jeśli gdzieś indziej masz jeszcze sekcje zagnieżdżone przyjmujące dane rozbite na osobne tablice, to musisz się jednoznacznie określić: albo tak, albo tak. Wersja kodu PHP generująca osobną tablicę dla każdej sekcji (domyślne ustawienie):
Ogólnie to jednak zachęcam do przesiadki na OPT 2.x, jeśli jest to możliwe. PS. Odpisałbym szybciej, gdybyś umieścił temat tam, gdzie jest jego miejsce, tj. Gotowe rozwiązania -> Systemy szablonów. W "Przedszkolu" zbyt szybko migają tematy, by je w rozsądnym czasie zauważyć ![]() -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc, działa oczywiście;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:19 |