![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chce sobie opracowac stronke w 3 wersjach jezykowych. Jednak nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac. 1. Wiem tylko ze np. wszelkiego typu TYTULY przechowywalbym w 3 plikach. jezykPL.inc jezykENG.inc jezykGER.inc Przykladowa zawratosc pliku: [php:1:4429516084]<?php $lang['newsy'] = "Witamy w dziale aktualnosci."; $lang['lplikow'] = "Liczba plikow:"; ?>[/php:1:4429516084] lub uzywac DEFINE.... I tak by wygladal kazdy z tych plikow tylko oczywiscie teksty byly by w roznych jezykach. Tylko nie wiem bardzo jak wywolywac w jakism pliku te $lang['newsy'] ![]() 2. Inny problem to przechowywanie danych w bazie: Czy dobrym pomyslem bedzie jak np. mam pola: id, tytul - to dla 3 wer. jezykowcyh zrobic pola: id, tytulPL, tytulENG, tytulGER ![]() Jesli tak to jak sie pozniej odwolywac MAJAC 1 plik jakiegos skryptu - ktrory ma pracowac dla 3 wersji i w zaleznosci od wybrania wersji ma: wybrac odpwiedni plik i odpwiednie dane z tabeli ![]() Jak wybierac wersje ? Tworzyc sesje ![]() Prosze o swoje sugestie na temat strony z wieloma wersjami jezykowymi. I moze ktos ma linka do jakiegos ciekawego artykulu labo jakiegos proste SKRYPTU zbudowanego dla kilku werji jezykowych. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:51 |