![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
wczoraj zainstalowałem sobie najnowsze ubuntu 9.04 i mam problem z eclipse otóż w repo mam tylko wersie 3.2 a do zainstalowania PDT jest potrzebna 3.3 i co najgorsze nigdzie nie mogę znaleźć jak go zaktualizować ![]() mam na dysku również pdt-all-in-one-linux-gtk-2.0.0GA czyli eclipse z PDT które nie wymaga instalacji ale przy próbie uruchomienia nic się nie dzieje a w konsoli nic się nie wyświetla macie jakieś pomysły jak uruchomić tego eclipsa(jak dla mnie to rozwiązanie byłoby lepsze ) lub jak zaktualizować tego z repo do 3.3 ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam że musiałbyś ściągnąć ze strony Eclipse wersje 3.3 platformy.
Albo spróbuj z EasyEclipse (znajdziesz na google) - nigdy nie miałem problemów z odpaleniem tego. Jednaże mimo wszystko polecam Netbeans... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
java zainastalowana??
http://wiki.eclipse.org/IRC_FAQ#How_do_I_i...pse_on_Linux.3F |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdyby nie było javy to by ten z repo się nie uruchamiał
![]() zainstalowałem tego Netbeansa i może i nawet fajniejszy od eclipsa ale po odpaleniu proces o nazwie java bierze mi min 50% procka (a 80% to norma ![]() ![]() właśnie pobieram "czystego" eclipsa i zobaczę co z tego wyjdzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh dziwne, że zużywa Ci tyle procka.
U mnie(debian, suse) nigdy nie miałem z tym problemów. najpierw instalacja sun_java6, ściągnięcie czystego eclipse. Później to http://www.howtoforge.com/setting-up-eclip...pse3.4-ganymede a pdt z eclipsepedia http://wiki.eclipse.org/PDT/Installation#E...ede_.2F_PDT_2.0 i wszystko chodzi bez żadnej zwieszki:) Pozdrawiam Ten post edytował artur_dziocha 28.04.2009, 21:19:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziwne że Netbeans tyle procka Ci zżera - masz albo słaby sprzęt
![]() W pracy siedze na Ubuntu - max to 21% W domu na Archu - nawet mniej. Na tych samych sprzętach to właśnie Eclipse mulił niemiłosiernie... Jak Ci się nie uda z czystym Eclipse spróbuj EasyEclipse - paczka ok 130MB i wszystko działa po rozpakowaniu ![]() |
|
|
![]()
|
|
no i teraz mam dylemat
![]() Netbeans zaczął chodzić normalnie(może na początku coś sobie jeszcze ustawiał ![]() ![]() a tak już trochę schodząc z tematu no to faktycznie mój sprzęt nie jest najwyższych lotów ale znowu nie taki znowu najgorszy (Athlon XP 2800+ taktowany na 2.0 - jest to procesor jedno rdzeniowy i do tego 1.5 ramu ) dzięki za pomoc ![]() chociaż ciągle mnie zastanawia dlaczego ten z domyślnie zainstalowanym pdt nie chciał się uruchomić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 02:57 |