![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, chcialbym zrobić w tekscie coś w stylu includowania plików, np jeśli w ładowanym pliku jest {include:pliczek} to zastępuje tekst wynikiem funkcji
template::loadf('pliczek') i on sobie ładuje z pewnego folderu 'pliczek.tpl' robię coś takiego
tyle, że wtedy jak napotka w tekscie ciąg typu {include:pliczek}, to wywala błąc, że nie może otworzyć pliku $1.tpl (wiadomo dlaczego:P) dlatego mam pytanie, czy jest możliwość, żeby użyć '$1' jako argumentu funkcji, żeby dostawała ona nazwę którą napotka w tekscie zamiast dosłownie '$1'? myślałem o pętli preg_match() i jakoś w pętli z wyniku to spróbować zmieniać, ale jeśli ktoś ma lepszy pomysł, to będę wdzęczny za rady i opinie:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zainteresuj się preg_replace_callback" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i 3 przykładem z manuala.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
^^ powyzsze rozwiazanie jest lepsze.
To co chciales to musialbys wykonac z modyfikatorem /e - eval. jakos tak:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spawnm, niestety callback to za dużo kombinacji, ale dzieki tak, czy siak;]
dr_bonzo - dzięki wielkie, dokładnie o to mi chodziło:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:13 |