![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem jak zrobić dobre logowanie z podziałem na rodzaj użytkowników
mam w SQL tabele admin i user admin tylko kilka osób i oni maja dostęp do panelu admina a reszta to zwykli użytkownicy jak na razie dla wszystkich tworze $_SESSION['user'] ale mam zamiar zrobić dla admina taka sesje i drugą $_SESSION['admin'] i później w każdy plik który ma być tylko dla niego dostępny wziąć w if($_SESSION['user'] == $_SESSION['admin']) {echo 'PA';}else{echo 'nie masz dostępu';} chodzi o to czy można to było inaczej zrobić bo np w komentarzach mam takie coś że jak ktoś dodaje komentarz to autorem jest właśnie $_SESSION['user'] a jesli admin będzie miał tylko jedna sesję (tą druga) to nic z tego nie będzie prosze o opinie szpeców odnosnie funkcjonalności i bezpieczeństwai jesli ktos wie to niech powie jak to jest robione w lepszych CMSach |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
daj tabele user z name , pass, ranga
ranga default 'user' w panelu sprawdzasz $row['ranga']!='admin' die('brak dostępu'); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:10 |