![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zastanawiam się nad jedną rzeczą, co robicie z tablicą po wykonaniu na niej operacji? Mam tablice w postaci:
nastepnie odczytuje ta tablice poprzez:
I co teraz? Czy nie powinno się po zastosowanej pętli wyczyścić pamięci serwera z tej talicy? Podłączyłem do skryptu plik z tą tablicą i pokazał mi się komunikat: Cytat Fatal error: Out of memory (allocated 77070336) (tried to allocate 40 bytes) in /index.php on line 428 Czy serwer ma zapchaną pamieć przez poprzednie wykonania tego skryptu? Prosze o pomoc. Będe wdzięczny za wszelkie wypowiedzi. Ten post edytował kukix 27.04.2009, 18:15:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątpię by to pomogło, aczkolwiek możesz spróbować:
Kod $param_value = array();
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmm sprobuj uzyc unset() na wszystkie elementy tablicy oczywiscie po poprzednich operacjach na nich.
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablicę się kasuje stosując unset na całej tablicy, a nie ma poszczególnych elementach.
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no cóż jak ci się już znudzi tablica zawsze możesz zrobić to tak
Kod <?php
$arr = array( 'a' => 'foo', 'b' => 'bar' ); $arr = array(); ?> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Tablicę się kasuje stosując unset na całej tablicy, a nie ma poszczególnych elementach. Co ty za glupoty piszesz?Mozna usuwac poszczegolny elemnty tablicy za pomoca jego index'u. P.S a jak usuwasz dana zmienna sesyjna? P.S2 http://it2.php.net/unset 1 exaple. Ten post edytował marcio 28.04.2009, 10:09:32 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ty za glupoty piszesz?Mozna usuwac poszczegolny elemnty tablicy za pomoca jego index'u. Źle mnie zrozumiałeś. Chyba oczywistym jest że można lecieć unsetem po każdym indeksi/kluczu ale jeśli chce się skasować CAŁĄ tablicę to chyba lepiej użyć unset( $array ). Chyba się zgodzisz ze mną, że takie rozwiązanie jest lepsze. Może trochę źle się wyraziłem ale pomyśleć też można. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#luq, to ty źle zrozumiałeś istotę problemy. Kończy się pamięć w czasie działania skryptu. Więc trzeba po kolei usuwać elementy tablicy, po wykonaniu na nich operacji.
Ten post edytował bim2 28.04.2009, 15:39:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
#lug, to ty źle zrozumiałeś istotę problemy. Kończy się pamięć w czasie działania skryptu. Więc trzeba po kolei usuwać elementy tablicy, po wykonaniu na nich operacji. A to przepraszam, mój błąd ![]() PS. luq -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
#luq, to ty źle zrozumiałeś istotę problemy. Kończy się pamięć w czasie działania skryptu. Więc trzeba po kolei usuwać elementy tablicy, po wykonaniu na nich operacji. ![]() Ten post edytował okitoki 28.04.2009, 20:11:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ilość dostępnej pamięci (dostępne w php.ini) minus aktualnie zużywana memory_get_usage" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:57 |