![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tablicami, pierwszy raz mi się to zdarzyło. ;d
Pobieram dane ze strony, wszystko ładuje do tablic. Potem robię "porządek". Poprzez funkcję print_r()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual wyświetlam i jest wszystko ok... Ale gdy próbuję się dostać poprzez klucz to nic się nie dzieje (nawet błędu ;( ) Kod: index.php
user.php jest nieważny, odpowiada za pobranie informacji o danym graczu i wrzucenie do tablicy Wygląd tablicy: (przykładowo) Kod Array ( [profesja] => Druid [plec] => Mezczyzna [poziom] => 411 [mlvl] => 113 ) print_r()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jak i Kod foreach() doskonale radzą sobie z obsługą tej tablicy.Miał ktoś podobny przypadek? @edit Zapomniałem powiedzieć, funkcja poprawnie zwraca wszystko do zmiennej $info ![]() Hmm, gdzie leży przyczyna? ![]() @edit2 var_dump()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual też sobie z nią poradził... Kod array(4) { ["profesja"]=> string(26) "Druid" ["plec"]=> string(48) "Mezczyzna" ["poziom"]=> string(42) "411" ["mlvl"]=> string(42) "113" } @edit3 Dodam ten plik user.php Jest tylko inny link niż u mnie, a tak się niczym nie różni. Jak widać pobieram dane i wrzucam sobie do tablicy player.
Gdzie ja robię błąd? Niby tablica jest itd. ale nie mogę przez te klucze się do niej dostać. Ten post edytował fifi209 27.04.2009, 18:37:45 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie nie możliwe
![]() Jedyne co mi przychodzi na myśl to coś z zasięgiem, nie wiem dlaczego i w jaki sposób ale po prostu, strzelam. print_r używałeś w funkcji czy poza nią? Ogólnie sprawdź tak:
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używałem poza funkcją.
Też uznałem, że jest to po prostu niewykonalne. ;p Zaraz będę testował to co podałeś (bo pobieram statystyki ze strony i z 30 minut mi na tym zejdzie a nie chciałbym apache zabić) I dam edita. @edit Twoja wersja też nie działa. @edit2 Postanowiłem przy tworzeniu tablic użyć urlencode i echo udało się. Okazało się że miałem jakieś dziwne znaki w tym taki html (nie wiem skąd się tam zabrały) Wszystko działa. Temat do zamknięcia. Ten post edytował fifi209 27.04.2009, 21:41:14 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 22:46 |