![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 3 Dołączył: 16.01.2009 Skąd: lubelskie Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam wszystkich, mam takie pytanie odnosnie wylogowywania w czasie bezczynnosci a konkretnie chodzi mi o to jesli np urzytkownik nic nierobil w okreslonym czasie na stronie to zostanie automatycznie wylogowany ze swojego konta...mam pytanie jak to konkretnie dziala i moze ktos mi to wyjasni na konkretnym przykladzie...
z gory dziekuje za podpowiedzi!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz sobie np zrobic odliczanie czasu w JS i jezeli czas dojdzie do zera to window.location="do_wylogowania.php"
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuj jego ostatni ruch, a raczej czas, w którym go wykonał. I jeśli upłynęło np. 10min. od ostatniej akcji to traktuj go jako wylogowanego.
-------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie łatwiej tak??
Ten post edytował patryk9200 27.04.2009, 17:49:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 3 Dołączył: 16.01.2009 Skąd: lubelskie Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale to bedzie mnie wylogowywalo z konta zawsze nawet jak cos bede robil na stronie, czy sie myle?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonuj skrypt przy każdej akcji użytkownika to będzie wszystko ok
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:29 |