![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcę sobie kupić dedyka (życie mnie do tego zmusiło ![]() Fajne dedyki wyczaiłem w OVH jednak mam wątpliwości... Mógłbym pojechać na wersji Release 2 w której jest Apache 2, PHP 5 i MySQL 5... No tak, ale co tam jeszcze niby trzrba konfigurować? Bo rzekomy BOK (w którym odbierają wyłącznie kobiety ![]() A ja miałem do czynienia jedynie z lokalnym serwerem na linuxie ![]() Jeśli ktoś konfigurował już kiedyś takiego dedyka... Prosiłbym o podzielenie się wiedzą na ten temat co mogę oczekiwać na początku itp. ![]() Przy okazji ile się bierze za takie konfiguracje (czysta ciekawość)? ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie polecam tego serwisu, ja się zawiodłem.
-------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
Pomogłem? Kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja przeciwnie, polecam współczynnik cena/jakość jest zdecydowanie in-plus na ich korzyść. Pamiętaj że kupując serwer dedykowany musisz zatroszczyć się sam o zainstalowanie wszystkiego poza systemem bazowym (jednym z posiadanych przez nich do wyboru). Tak więc instalujesz standardowo apacha, php i mysql lub inny soft który Cię interesuje, sam dbasz o konfigurację wszystkich potrzebnych Ci modułów itp.
Dodatkowo pewnym utrudnieniem może być fakt że jeżeli chcesz korzystać z ichnich serwerów DNS to będziesz zmuszony do postawienia binda lub innego serwera dns na tym serwerze (zapasowy serwer dns dostarcza ovh, jednak serwer główny musisz postawić sam). Dla początkujących jest to dość problematyczne - jednak jest to wymóg tylko jeśli potrzebujesz własnego serwera dns - jeśli nie to z powodzeniem poradzisz sobie korzystając czy to z serwerów firmy u której kupiłeś domenę, lub z jakiegoś darmowego serwera dns. Ponadto co jest chyba najważniejsze - sam troszczysz się o bezpieczeństwo swojego serwera - a to w brew pozorom może nie być łatwe bez choćby odrobię większej niż podstawowa wiedza. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:48 |