![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić za pomocą jQuery przeładowanie danego div'a z animacją.
Gdy mam kod: Kod $(document).ready( function() { step(1); } ); function step(id) { $("#ajax").hide(); $("#ajax").load("step.php?step=" + id); $("#ajax").show(); } Wszystko działa dobrze, póki nie zastąpię hide() i show() funkcją toggle() Ma ktoś pomysł? ![]() To co zwraca php, to kolejny krok przy rejestracji. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co chcesz zastępować?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co chcesz zastępować? Przecież napisałem, że chciałbym mieć animację przy zmianie danych... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Toggle bez argumentów? Jeśli tak to przypuszczam, że zamiast wykonania
ukryj, wczytaj, pokaz (*) masz: ukryj,pokaz, wczytaj (**) Wydaje mi się, że przy hide i show Ci to działało w opcji (*) ponieważ one wykonywały się jakiś czas: dlatego nim skonczyło się hide to treść zdążyła się załadować. Rozwiazania: 1) Stworzyć, żądanie synchroniczne. 2) (sugerowane) pokazywanie zrobić w callback ajaxa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Toggle bez argumentów? Jeśli tak to przypuszczam, że zamiast wykonania ukryj, wczytaj, pokaz (*) masz: ukryj,pokaz, wczytaj (**) Wydaje mi się, że przy hide i show Ci to działało w opcji (*) ponieważ one wykonywały się jakiś czas: dlatego nim skonczyło się hide to treść zdążyła się załadować. Rozwiazania: 1) Stworzyć, żądanie synchroniczne. 2) (sugerowane) pokazywanie zrobić w callback ajaxa. Kod z toggle wyglądał tak: Kod $(document).ready( function() { step(1); } ); function step(id) { $("#ajax").toggle('slow'); $("#ajax").load("step.php?step=" + id); $("#ajax").toggle('slow'); } 2. Sugerowany callback ajax'a, czy mógłbyś rozwinąć myśl bo na wiki piszą tylko co to jest. A mi bardziej chodzi o używanie. (Wybaczcie uczę się obsługi jQuery dopiero) ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Cytat function step(id) { $("#ajax").toggle('slow'); $("#ajax").load("step.php?step=" + id,{},function(){ $("#ajax").toggle('slow'); }); } Łap tego callbacka ^. A co do Twojego kodu z tooglami to jeśli nie działają z innego powodu niż opisana przeze mnie metoda to nie wiem czemu nie działają ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Łap tego callbacka ^. A co do Twojego kodu z tooglami to jeśli nie działają z innego powodu niż opisana przeze mnie metoda to nie wiem czemu nie działają ![]() Wrzuciłem callback'a lecz pojawia się problem: pojawia się i znika (treść) i tyle co ją widziano. ;d Mniejsza o to, trudno się mówi. Nie od razu rzym zbudowano. Proszę o zamknięcie tematu. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 14:25 |